CITEȘTI

Universul handmade al Donnei Greenberg

Universul handmade al Donnei Greenberg

Distribuie articolul:
Share

Salut, Rucsi sunt. Recent am avut ocazia să o cunosc pe Donna Greenberg, o artistă ce a cucerit recent iubitorii de artă contemporană prin decorațiunile sale handmade din lut polimeric.

donna greenberg

Donna este o artistă completă, cu multe studii și ani mulți de experiență în domeniul artei, a fotografiei și a designului grafic. Prima sa dragoste declarată este ceramica, domeniu în care s-a lansat și și-a făcut un renume prin vasele și obiectele de decor unicat.

Având o slăbiciune și pentru pictură, a înființat în urmă cu 25 de ani o firmă de pictură murală, colaborând cu multe companii mari, instituții și muzee. Însă formarea și experiența sa în această perioadă, vor fi de folos într-un domeniu la care nici nu se gândea.

Am descoperit lutul polimeric acum vreo 4 ani, într-o perioadă de recuperare postoperatorie. 25 de ani de alpinism pe schele și scări și-au pus amprenta asupra corpului meu, și trebuia să găsesc un mediu mai blând de lucru. Nu aveam idee la momentul respectiv, că lutul polimeric mă va capta.

Asemănându-se cu prelucrarea ceramicii, a dorit să încerce versatilitatea acestui material. Ca orice artist, a început prin a crea bijuterii și a avut succes maxim, fiind designer exclusiv al unui mic brand din New York. În prezent bijuteriile sale sunt la mare căutare de persoanele din industria muzicală.

Fiind inspirată de natură, este ambiționată de transpunerea evoluției organice în lutul polimeric, iar pentru a reuși acest lucru, folosește un mix de tehnici aprofundate în vasta sa experiență pentru a finaliza proiectele. Nota de final este cea mai importantă, de aceea, tehnicile sale de pictură în ulei și vopselurile acrilice o ajută să definitiveze lucrarea sa, transformând-o într-o capodoperă.

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share