Accesorii fashion marca Miss G

Distribuie articolul:
Share

Salutare tuturor, Rucsandra sunt!

Dacă este februarie, este luna Carnavalului pe plan mondial. Se spune că scopul acestei sărbători, originare din vremea grecilor și a romanilor, este de a celebra sosirea primăverii, sezon al renașterii naturii. În timp, aceasta a căpătat și o conotație creștină și anume, de a pregăti participanții pentru postul Paștelui, care este cel mai restrictiv din an. Din acest ultim aspect, reiese și etimologia cuvântului carnaval, care provine din dialectul milanez, „carne vale”, și înseamnă „renunțarea la carne”.

Foto stânga: Pashuta Photography /  Foto dreapta: Yifei Gu & Tom Penpark

Probabil v-ați imaginat cum ar fi dacă ați participa măcar odată la un eveniment de acest gen. Care ar fi locația și anturajul? Care ar fi ținuta?

Carnavalurile ce au loc în această perioadă, sunt cele din: Cehia, Elveția, Belgia, Trinidad Tobago, Tenerife, Franța etc, dar cel mai distins datorită opulenței ținutelor și a accesoriilor este cel din Veneția, Italia.

De-o potrivă, participanți și spectatori, aleg să poarte și să facă paradă, îmbrăcați în costume de epocă scumpe, măști realizate din porțelan fin și accesorii lucrate din dantele, materiale și pietre prețioase, bijuterii statement, etc.

Dacă ai ales locația, ai rezolvat problema outfitului și te-ai accesorizat statement, dar îți lipsește accesoriul de pus pe cap, te ajut eu 🙂

Miss G este designer de haute couture, cu precizarea că lucrează doar accesorii de pus pe cap (headware). Când am spus haute couture, înseamnă că accesoriile sale sunt atent lucrate, foarte complexe și conțin elemente costisitoare. Este unul dintre designerii favoriți printre vedetele internaționale de muzică, care îi poartă cu mândrie creațiile în videoclipurile lor.

Foto: Laura Dark

Caley Johnson cunoscută sub numele de Miss G, este de fapt o moașă cu experiență, care a descoperit industria fashion întâmplător, dar…a riscat și s-a mutat în Los Angeles, unde a început să creeze accesorii headware 🙂

Orice poate constitui o sursă de inspirație, creațiile sale au la bază monarhi ruși, animale mistice, războinici azteci, prințese Disney, chiar și personaje de ficțiune din filme și seriale, semnătura sa artistică fiind inconfundabilă.

Vă las în continuare să admirați ceea ce se numește cu adevărat artă în handmade !

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share