Stilul industrial în design-ul interior

Distribuie articolul:
Share

Illustra Design este studioul de arhitectură și design care te poate ajuta să îți lași amprenta asupra spațiului în care locuiești, lucrezi sau dorești să demarezi o afacere sau să-i insufli un aer proaspăt celei deja existente. Echipa noastră de specialiști va transpune ideile tale și toate lucrurile care te inspiră și te definesc, în cele mai noi tendințe internaționale în materie de design interior. Pentru anul 2015 recomandăm stilurile industrial, vintage, retro sau eclectic.

Astăzi vă vom iniția în tainele amenajării interioare în stil industrial.

Stilul industrial este un concept care se bazează în mare parte pe onestitatea spațiului în raport cu piesele folosite. Fiecare aspect al acestui stil contează, de la construcția spațiului până la mobilierul și decorațiunile folosite. Cuvântul cheie pentru acest stil este îndrăzneț și se bazează pe combinațiile inedite între vintage, obiectele industriale și materialele inovatoare. Oțelul, lemnul, cărămida și materialele precum panourile din rășină sau corianul sunt elementele care creează o amenajare în stil industrial.

Un astfel de design este regăsit în amenajarea unui pub din Piatra Neamț. La realizarea lui s-a menținut o linie simplă, cu accente pe corpurile de iluminat(cele mai sugestive sunt lămpile în formă de piatră cu fațete) și pe finisaje (placarea pereților cu plăci ceramice Tagina sau cu cărămidă, păstrarea tubulaturii de aerisire). Iluminarea se face prin mai multe tipuri: lumină generală, lumină ambientală și lumină punctuală(de accent). Accentele de culoare sunt întalnite în șezuturile scaunelor sau în pernele de decor. Astfel, spațiul obținut este unul simplu, fluid, aerisit.

oct-nov-dec-israel-xmas 2014-12-07 063

oct-nov-dec-israel-xmas 2014-12-07 065

oct-nov-dec-israel-xmas 2014-12-07 058

Terasa s-a amenajat în același stil simplu, dar modern. Accentul cade pe piesele de mobilier, în special pe forma scaunelor. Pata de culoare este dată de cele câteva scaune roșii, care sparg monotonia albului și binedispun spațiul.

În același spirit am realizat și un proiect în București, amenajarea unui spațiu de fashion retail din centrul orașului. În acest caz, pe lângă atenția sporită la detalii și finisaje, s-au realizat spații de expunere nonconformiste, utilizând materiale inedite sau reciclabile. S-au realizat suporturi de pantofi din țevi din PVC. Pentru pereți s-a mers pe doua tonuri, unul neutru-gri mat, și unul puternic-galben lucios obținut prin aplicarea de vopsea lavabilă lucioasă, cu latex. Pardoseala este gri, accentul căzând pe zona placată cu placi ceramice montate în model tablă de șah. Suporturile au un aspect natural, fiind realizate din lemn.

oct-nov-dec-israel-xmas 2014-12-16 006 oct-nov-dec-israel-xmas 2014-12-16 005 Dacă vă place acest stil și doriți sa obțineți o astfel de amenajare trebuie să țineți cont de urmatoarele aspecte: linii simple, culori neutre, accente de culoare, obiecte cheie cu aspect dur, industrial și corpuri de iluminat care creează atmosfera specifică.

Acest advertorial este scris de Corina Stratulat de la Illustra Design pentru Revista Atelierul.

Comentarii

Share