CITEȘTI

Unison Colour – povestea din spatele pastelu...

Unison Colour – povestea din spatele pastelului

Distribuie articolul:
Share

Unison Colour este un brand englez de pasteluri moi, bine cunoscut în lumea artiștilor plastici și nu doar. Este un proiect început de un artist plastic, pe nume John Hersey și condus la etapa actuală de soția lui, Kate și fiul Dan. Este așadar o afacere de familie.

Proiectul a început atunci când John a observat că pastelurile disponibile pe piață se rupeau foarte repede, nu erau consistente ca textură și nu oglindeau viziunea lui de culoare. Câțiva ani el a lucrat asupra metodei de producție, secvențelor de culoare, și texturii amestecului de pigmenți. În anul 1987, acesta a decis să ofere rezultatele muncii lui colegilor pasteliști. Așadar, au luat setul de culori (doar 117 atunci) câteva șorțuri de bucătărie, și au mers la un show de materiale de artă din Londra. Spre surprinderea lor, interesul față de pastelurile lor nu s-a lăsat mult așteptat. Toate pastelurile lor, erau inițial produse în bucătăria lor și împachetate în dormitor. Datorită faptului, că cererea și interesul față de aceste pasteluri a crescut considerabil în ultimii ani, aceștia și-au permis să deschidă un atelier separat.

Pentru John, a fost o misiune să creeze o lume a culorilor.

story-intro-image

”Scopul este de a realiza lumină. Inima culorii este lumina. Dansul culorii este lumina.”

Să trecem totuși la partea cea mai interesantă, și anume cum se fac aceste pasteluri atât de preferate de artiști.

Etapa 1. Pigmenții sunt adăugați într-un castron
Se respectă rețeta unică creată de John Hersey, și se adaugă toate ingredientele uscate într-un castron. În unele rețete pot fi adăugați până la 7 pigmenți pentru a crea o culoare (vezi foto); cu condiția că fiecare pigment nu cântărește mai mult de 5 grame.

stage-1

Etapa 2. Pastelurile sunt cântărite cu lingura

Proprietățile pigmenților diferențiază enorm, unii au nevoie de un pic de liant, alții deloc. Pigmenții sunt amestecați până formează o pastă consistentă. Apoi această pastă este măsurată cu o lingură, și împărțită egal pe o hârtie sugativă. Timpul de uscare variază de la pigment la pigment, și poate dura de la câteva minute la 24 de ore.

stage-2

Etapa 3. Li se oferă o stoarcere ușoară

Înainte de a fi rulat, produsul se stoarce de apa în exces, pentru a putea fi mânuit mai ușor.

stage-3

Etapa 4. Rulare, rulare, rulare

Momentul cel mai important! Pasta este rulată în forma pastelului. Fiecare în parte este rulat manual. Aceasta oferă pastelului o textură, consistență și spectru de culoare de neegalat.

stage-4

Etapa 5. Tăierea pastelului

După o perioadă mai îndelungată de uscare, pastelul se taie în dimensiuni exacte cu cuțite speciale.

Etapa 6. Uscarea

Pastelurile sunt așezate cu grijă pe tăvi și se lasă pe noapte în cuptor la o temperatură joasă să se usuce.

Etapa 7. Depozitare

Pastelurile sunt păstrate în cutii de carton, într-o cameră plină de ”culori  stocate”.

stage-7

Etapa 8. Etichetarea

Fiecare pastel este etichetat manual de trei-patru femei care au perfecționat arta de etichetare a pastelurilor handmade.

stage-8

Etapa 9. Perfecțiunea cere timp

Deoarece fiecare pastel este făcut manual, se pot observa mici diferențieri în formă. Dar se lucrează mult cu produsul  pentru a i se oferi cât mai multă coerență cu putință. Pastelurile vin în trei dimensiuni: mici, medii și mari.

Etapa 10. Împachetarea

Pastelurile sunt împachetate în cutii cu burete de înaltă calitate. John a ales cutiile de culoare neagră pentru a accentua culorile pastelurilor. Acest lucru a inspirat și pe alți mulți producători de pasteluri.

516824206_7

Text tradus de Gaby Galamaga

                                                    Sursa text și imagini: www.unisoncolour.com

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share