CITEȘTI

COLOR 4th year Anniversary- Paul Johnson

COLOR 4th year Anniversary- Paul Johnson

Distribuie articolul:
Share

Pe 17 aprilie, ABSOLUT COLOR aniversează patru ani de experiențe singulare pe scena bucureșteană alături de DJ Paul Johnson, unul dintre titanii Chicago House.

După Todd Terje, Wolf+Lamb, Soul Clap, Ten Walls, Lil’Louis, Dimitri from Paris, Dixon, Derrick May, Larry Heard și mulți alții, este rândul unei noi legende să urce pe scena ABSOLUT COLOR. Pe terasa Muzeului Național de Artă Contemporană de la etajul 4, rescriem împreună un moment din istoria muzicii Chicago House, ale cărei forme de relief s-au sedimentat prin hiturile colosale ale lui Paul Johnson, ca ”Get Get Down”, ”Hear The Music” și ”The Grooves”.

Aniversare Color 4 ani- 17 aprilie

Vizionarul producător și DJ a cultivat de-a lungul carierei sale un amalgam exclusiv de house, soul și R&B, care a făcut să vibreze milioane de inimi. De aceea, în această lună, Paul Johnson reprezintă prima alegere a label-ui britanic ”Music is Love” pentru lansarea seriei omagiale sub conceptul ”Tribute EP”, cu două nestemate ale artistului, „Movin Baby” and „I’m A Freak”, lansate prin Dance Mania în 1995.

În a cincea primăvară, prietenii ABSOLUT COLOR îi vor avea alături pe artiștii locali Fouchat și Disco Snagov. Porțile MNAC se vor deschide începând cu ora 22:00 pentru o aniversare la înălțime, iar accesul la eveniment se va face doar pe bază de invitație.

PAUL JOHNSON

(Peacefrog Records/Cajual Records/Relief Records/Dance Mania/Sonrisa)

https://www.facebook.com/DJPaulJohnson

https://soundcloud.com/djpauljohnson

Unul dintre cei mai apreciați DJ și producători Chicago House din lume, Paul Johnson a așezat de-a lungul carierei sale adevărate pietre de temelie la baza acestui stilul prin nenumăratele hituri lansate. Născut și crescut în sudul orașului Chicago, locul de baștină al muzicii house, Paul Johnson a început să facă valuri în comunitatea muzicală de la frageda vârstă de 13 ani. În vara anului 1984, Paul Johnson a deprins primele mișcări de mixaj urmărindu-l pe vărul său Marc cum exersează în camera sa la controllere. Paul Johnson s-a dovedit încă de la început a fi un artist autodidact, inspirând prin toate lucrările lui o energie captivantă și o pasiune nestăvilită pentru muzica house. În perioada liceului, în timp ce colegii săi lucrau la fastfood sau vânzând ziare, Paul se bucura deja de popularitate ca și DJ de radio. Talentul nativ, dăruirea pentru muncă și o dragoste profundă față de muzica house l-au poziționat pe Paul Johnson ca pe unul dintre cei mai căutați DJi din lume.

CV-ul muzical al lui Paul Johnson este pe cât de extins, pe atât de impresionant. În 1990, și-a lansat la celebrul label Dance Mania Records primul său material discografic, intitulat „Overload”​​. Simultan, a început să producă propria muzică, producțiile sale inovatoare și inspiraționale câștigându-i rapid recunoaștere în industrie, ceea ce l-a recomandat ca un adevărat mentor pentru mulți DJ și producători foarte apreciați. Paul a lansat peste 200 de EP-uri ale sale, la care se adaugă o vastă producție muzicală la cele mai consecvente case de discuri underground. Paul se poate mândri de asemenea cu materiale de 12” semnate cu labelurile Cajual/Relief și Dance Mania, care au pregătit drumul spre lansarea albumului de debut „Bump Talkin ” în 1994. Atât „Bump Talkin”, cât și următorul material discografic, intitulat ”Feel Music „, au devenit două dintre cele mai apreciate lansări din acea perioadă. După toate acestea, a urmat un moment însemnat pentru Paul, prin semnarea cu legendara casă de discuri Peacefrog Records, responsabilă de lansări pentru Moodyman, Little Dragon și Nouvelle Vague.

În 1998, din bagheta magică a lui Paul Johnson iese legendarul single „Get Get Down”, vândut în peste 3 milioane de exemplare în întreaga lume. Un hit internațional mamut, „Get Get Down” a furat toate inimile pe ringul de dans cu linia sa melodică fină, făcând deliciul auditiv al publicului în cluburile lumii, din Chicago până în Ibiza. Cu acest hit, notorietatea lui Paul Johnson a atins un nivel greu de inmaginat, asigurându-i o poziție în Cartea Recordurilor, pentru cel mai des menționat cuvânt dintr-o melodie, ”Down” fiind repetat de 246 de ori în vaianta originală, nu în cea estinsă. Hitul „Get Get Down” a fost inclus în peste 100 de CD-uri și compilații de muzică house din întreaga lume, iar pentru că muzica bună trece testul timpului, „Get Get Down” încă mai are un efect dansant inexplicabil asupra corpului pe ringurile de dans din toate colțurile lumii. Paul Johnson se prezintă de fiecare dată cu o reprezentație electrizantă și cu un angajament ferm față excelență, ce i-au câștigat un respect imens atât din partea fanilor, cât și din partea colegilor de breaslă.

Puterea supranaturală a lui Paul Johnson de a genera cele mai pure stări de fericire publicului l-au transformat într-unul dintre cei mai buni DJ din Chicago, umplând până la refuz cluburile lumii. Legendă vie a muzicii house, Paul Johnson nu pare pregătit să se oprească prea curând, remixurile sale pentru nume ca Destiny’s Child, Daft Punk, DJ Sneak, Jon B, Ce Ce Peniston, K-Alexi, Stacy Kidd, Joey Beltram, Green Velvet, Armando și Ron Trent ridicându-i pe un piedestal pe care doar Paul Johnson îl poate construi. Un artist plurifațetat, Paul Johnson a lansat hituri care au ajuns în multe țări în top 50 Billboard sau chiar mai sus. Continuând ceea ce s-a născut să facă, în februarie 2010 Paul a lansat „Sound of P.J.” la Mindtravel Recordings Italia și „World Feel It – So Much” la Sonrisa Records în Australia. Cele mai recente lansări ale sale deja satisfac comunitățile sale de fani în continuă creștere, fiind ascultate în cele mai tari cluburi la nivel internațional. Entuziaștii muzicii house sunt mesmerizați de sunetul său ritmat și sentimental care le creează o poftă insațiabilă de dans. Prezentat de către Bob Sinclair ca un prolific creator de hituri și un mentor incontenstabil pentru foarte mulți artiști aflați la început de drum, Paul Johnson a adus prin talentul și viziunea sa artistică unică o contribuția pentru muzica house ce poate fi cu greu descrisă în cuvinte.

LINEUP

Paul Johnson

(Chicago, USA)

Fouchat

Disco Snagov

 

BILETE

Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.

DETALII

Data: Vineri, 17 aprilie 2015

Ora: 22:00

Organizator: COLOR – www.coloring.ro

Locație: Muzeul Național de Artă Contemporană

Adresă: Palatul Parlamentului, Str. Izvor 2-4, aripa E4, Bucuresti (intrarea prin Calea 13 Septembrie)

Acreditări presă / parteneriate: [email protected]

Informații: [email protected], [email protected]

 

LINK EVENIMENT FACEBOOK:

https://www.facebook.com/events/796777770405407/

 

PARTENER:

Absolut

http://www.facebook.com/ABSOLUTRomania

 

SPONSORI:

Burn Studios
https://www.facebook.com/the.oven.byburn


Provoked by Grolsch
https://www.facebook.com/ExperimentalistRO

Aqua Carpatica
http://www.facebook.com/aqua.carpatica

COLOR:

http://facebook.com/ColorOfficial

http://instagram.com/color.official

http://soundcloud.com/ColorOfficial

ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share