CITEȘTI

Povestea unei nunţi de vis: biciclete, munți, acua...

Povestea unei nunţi de vis: biciclete, munți, acuarele și iubire

Distribuie articolul:
Share

Am primit una dintre cele mai inspiraţionale poveşti de nuntă realizată cu produse handmade şi de autor. Fiecare detaliu a fost ales cu atenţie, pentru ca toţi cei prezenţi la fericitul eveniment să se bucure de o nuntă altfel, o nuntă cu produse handmade.

Felicitări pentru acest eveniment, casă de piatră să aveţi, Andreea & Alexandru,  şi mulţumim că aţi ales să împărtăşiţi cu cititorii Revistei Atelierul această poveste :

A trecut un an de când îmi făceam liste colorate pe pereți cu câte zile, lucruri mai am de făcut până la nuntă. Am fost o mireasă norocoasă, care și-a dedicat tot timpul, ca un full time job, pentru crearea detaliilor de nuntă. Au fost atâtea detalii create de mână și atâția oameni implicați încât cu siguranță dacă aș începe să descriu pe fiecare în parte așa cum îmi place mie, n-aș mai termina. Nunta noastră a fost pe sufletul nostru și dacă invitații nu ne-ar fi cunoscut bine, sigur ar fi aflat mai multe despre noi: biciclete, munți, acuarele și iubire.

8

10

La începutul organizării (prin noiembrie 2013), am învățat de pe youtube cum să fac cocori origami din hârtie pentru că mi-a plăcut ideea să am sute de păsări agățate de ghirlande care să fluture în adierea vântului. Am cumpărat două cutii de hârtie colorată, soțul meu le-a tăiat în formă pătrată cu ajutorul unei ghilotine și în fiecare zi, oriunde mă aflam împachetam cocori de hârtie. I-am plimbat în diverse locuri, pe la prieteni, în TGV-ul dintre Paris-Bruxelles, în avionul dintre Bruxelles – București dus-întors, în general oriunde puteam împacheta hârtia și în final pe autocarul dintre Liege – București, când au ajuns la destinație. De asamblatul lor în ghirlande s-a ocupat tata cu zânele Nicomade și Quilling Gifts. Există o legendă a celor 1000 de cocori care spune că dacă împăturești atâtea păsări de hârtie, dorințele ți se împlinesc. Ei bine, după ce am creat câteva luni bune 700 de cocori, cea mai mare dorință a mea mi s-a îndeplinit.

2 IMG_9886

Am realizat pentru fiecare invitat câte o mărturie colorată – magneței din lut cu biciclete pictate. I-am modelat în forme geometrice, i-am uscat, pictat, lăcuit pe fiecare în parte. Apoi tata, cu aceleași zâne dragi, dar și cu soțul meu le-au pus în pliculețe cu etichete și fundițe colorate.

Pentru aranjamentele florale am ales ceva oarecum rustic și boem – borcane, pe care tata le-a decorat cu dantelă, pânză de iută și sfoară. Dantela am cumpărat-o din Paris, pânza și sforile din Liege. S-au încadrat perfect în decor și în ideea de garden party.  Decorurile frumos mirositoare, roți de biciclete cu flori, coronițe pentru fetițe, au fost făcute de două mâini și un suflet mare- Petalia cu Flori de Poveste.

IMG_9957 IMG_9956 IMG_8806

IMG_0164

La partea cu placecardurile am avut ceva de muncă, căci m-am decis greu cum anume vreau să arate. La început voiam să le pictez pe toate în acuarele și să le scriu caligrafic cu tuș, frumos de mână. Apoi am descoperit în magazinul meu de artă preferat, ștampile cu biciclete și cu litere și așa am ajuns să ștampilez în culori numele invitaților literă cu literă. Pentru prietenii soțului, care sunt veterinari, am dat comandă de placecarduri cu urechi de animăluțe VixyBlu. Tot ea mi-a făcut cadou și o pereche de cercei cu mare încărcătură emoțională, cuvintele magice “bride to be” erau decupate în hârtie.  De restul papetăriei (numere de masă, meniuri, etichete pentru dulciuri) s-a ocupat prietena mea Simcute, pentru design și print, după picturi făcute de mine.

IMG_8386 IMG_0161 IMG_9771

Am mai pictat cutia pentru verighete (care la rândul lor erau realizate handmade și gravate cu munți), două litere din lemn, reprezentând inițialele noastre A&A, 3 căsuțe din lemn pe care am scris “fericire”, “iubire” ,“happy love” și în interiorul cărora am pus lumânări cu led-uri, umerașe cu “bride” & “groom” și nelipsitele biciclete.

Pentru poze și amuzamentul invitaților, am tăiat manual împreună cu o prietenă, cartoane colorate în formă de mustăți, buze și ochelari.

Și decorurile nu s-au terminat aici. Quilling Gifts mi-a făcut un trandafir mare de hârtie și tot ea a pregătit 7 flori gigant de hârtie, între 1.6-2m pentru ponton, cu care Andrada – The Wedding Styler – s-a luptat cu vântul, pentru a le ține în picioare; flori cu care de altfel mi-am decorat și bicicleta. Lista ar fi continuat tot așa, cu măscuțe cu animăluțe și alte idei năstrușnice pe care eu le-aș fi pus în scenă, dacă aș mai fi avut timp.

IMG_9755 IMG_8517 IMG_9850

Una din cele mai frumoase surprize a fost cadoul primit de la Nicomade și Zubiju, care mi-au dăruit două figurine pentru tort, ce ne reprezintă pe noi, realizate din fimo. Și n-a fost singura. Oare cum te-ai simți, dacă în dimineața nunții te-ai trezi și ai deschide cutia cu cercei comandată de la Jasmin Blanc Boutique și în locul unei perechi de cercei, pe care urma să-i porți, în cutie ai găsi trei perechi de cercei delicați din porțelan, cu un mesaj absolut emoționant din partea Erikai ? Vă zic eu, iubită și fericită ! Ei bine, mi s-a întâmplat mie !

 IMG_0197 9

 Pe ultima sută trebuie să vă spun că obosise un pic Andreea mea. Îi cam ajunseseră cocorii la os și ștampiluțele și picturile. Și danteluța pentru borcane și sforicelele și toate povestiuțele. Dar ca-n poveștile cu zâne bune, cineva a dat din baghetă și cât era dumneaei să se vopsească (vă dați seama ce curaj, s-o apuce pe ea vopsitul cu 2 zile înainte de nuntă – zic așa pentru că ea nu se prea vopsește de fel așa) toate borcanele au fost legate cu danteluțe și sforicele și aliniate și tot, oh the joy and happiness!. Și n-a fost vorba de o zână bună, ci de un zân.” ~ The Wedding Styler

Dulciurile de la nuntă au fost cum să vă spun, fabuloase!! Candy barul a fost realizat de Cookie Jar, Turtă dulce în formă de biciclete, mini-cheesecakes și prăjituri de casă gătite de mama.

Rochia a fost cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla și sunt rare miresele care pot lua parte minut cu minut la realizarea rochiei lor. Prietena mea, Dana de la Paris mi-a împlinit visul și mi-a realizat cea mai frumoasă rochie boemă, potrivită pentru mine, din mătase naturală, fluidă, vaporoasă, care să mă facă să mă simt ca o Zână.

“Andreea și-a fluturat rochia de zână toată seara (…) rar am văzut mireasă așa încântată de rochie.” ~ The Wedding Styler

IMG_9894 IMG_9970

Și cum mireasa trebuia încălțată, cum altfel decât cu niște balerini cu biciclete creați special pentru ea, din colecția SkirtBike by Ana Pârvan. Ah era să uit, am purtat și un tricou cu “biciclistă faină” creat de Mândra Chic. Ar mai fi papionul mirelui și bretelele, papioanele cavalerilor de onoare, toate cusute de Mădălina Spîrleanu. Să vă mai povestesc cum mi-a plăcut mie un semn de lemn pe care scria “spre nuntă”, pe care l-am zărit la o nuntă prezentată pe un blog și am contactat-o pe mireasă, cum a ajuns semnul de la Constanța la București, comandat, când eu eram în Belgia? Dar v-am zis eu încă de la început că au fost mult prea multe detalii și super mulți oameni implicați, cadouri peste cadouri, surprize emoționante, de n-am să mă pot opri din povestit. Poveștile cu Zâne sunt fără sfârșit!

Să fiți inspirate dragi viitoare mirese și mai presus de toate, să fiți fericite!

Link video: https://vimeo.com/108875239

alexandru + andreea from claudiu cristian on Vimeo.

 

♥♥♥

Locatie – I Do Weddings
Foto – Cristian Ana
Video – Cristian Claudiu
Make-up – Andreea Cecilia
Hairstyle – Andreea Iordache
Rochie mireasă  – Daniela Toma
Bijuterii – Jasmin Blanc Boutique
Pantofi – Peter Kaiser & Ana Parvan
Mire – Pantofi+ Costum: Hugo Boss
Papioane: Madalina Spirleanu
Papetărie – Vixy Blu, Simcute
Flori – Petalia Flori cu Poveste
Flori handmade de hârtie: Quilling Gifts
Candy Bar: Cookie Jar, Turta dulce de casa, Cheesecake Romania
Cake Topper: Nicomade.ro + ZuBiju
Coregrafie – Rigadonne
Decor cocori origami – mireasa
Planning & coordonare eveniment – The Wedding Styler

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. cristina

    26 mai

    citind articolul am avut senzatia ca particip la aceasta nunta plina de simboluri si culoare… si chiar mi-a placut!

  2. […] Revista Atelierul prezinta foarte frumos o nunta altfel, o nunta cu produse handmade. Andreea si Alexandru au ales sa povesteasca pentru cititorii Revistei Atelierul despre cum le-a venit ideea si cum au reusit sa aiba o nunta de vis. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share