CITEȘTI

Ep. 37 Aleg să port produse made in Ro: Whoabi Sab...

Ep. 37 Aleg să port produse made in Ro: Whoabi Sabi

Distribuie articolul:
Share

Pe Roxana am cunoscut-o în cadrul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia din Cluj-Napoca, ne-au plăcut foarte mult creaţiile ei, dar mai ales stilul său vestimentar. Aşa am decis că trebuie să aflăm mai multe detalii de ce alege să poarte produse made in Ro.

Nume, prenume: Roxana Cioflică – fondator şi designer la Whoabi Sabi

Meseria de bază: Manager proiect birou proiectare

Roxana1Fotografie din arhiva personală a Roxanei

Detalii despre tine: Întotdeauna am fost pasionată de fashion-ul de nișă, arta moderna și stilul eclectic. Sunt fascinată de stilul urban, uşor underground, marile metropole mă inspiră, însă mi-am găsit locul în Cluj-Napoca, un oraş iubitor de artă, cu viziune şi cu o dinamică interesantă.

Roxana copyFotografie din arhiva personală a Roxanei

În prezent urmez un curs de Design Vestimentar de 3 ani, din cadrul unei şcoli de arte din Cluj, iar în paralel sunt înscrisă în programul prestigioasei şcoli Esmod Paris, unde voi studia atât Design vestimentar, dar voi urma şi un curs foarte interesant şi captivant de Trend forecasting (previziuni trend) , cu o specializare de Fashion Stylist.

1

2Modelul poartă piese vestimentare Whoabi Sabi

Fotografii de First Studio Cluj-Napoca

Designerii preferaţi:

Designeri români: Studio Cabal, Rozalb de Mura, Warp Hood

Designeri internaţionali: Tata Christiane, Daniel Palillo, Krizia Robustella

Aleg să port produse unicat sau ediţii limitate pentru că este modalitatea mea de exprimare directă, este exerciţiul meu zilnic de creativitate, sau poate să reprezinte “mood-board-ul” sau starea mea dintr-o zi oarecare.

Îmi place să îmi asum individualitatea prin ţinute unicat sau statement, sau să “creionez” roluri prin ţinutele purtate şi să proiectez o stare, o viziune pe care o am într-o anunmită perioadă.  Îmi place stilul bold şi îndrăzneţ, apreciez şi respect munca, eforturile şi mai ales talentul unor designeri indie şi nu numai.

Fotograf Florina AstileanFotograf: Florina Astilean, Modelul poartă piese vestimentare Whoabi Sabi

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte mai clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane chic purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim stil cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share