Soutache cu personalitate, marca Alina Emandi

Distribuie articolul:
Share

Buna Alina, îmi face plăcere sa te întâlnesc chiar si virtual. Vrem să te cunoaștem mai bine

Spune-ne ceva despre tine: cine este Alina Emandi, femeia, din spatele brand-ului.

Alina Emandi este o femeie care iubeşte dansul, viaţa, culorile. Îi place să călătorească, să cunoască oameni noi şi îi plac provocările. Spune întotdeauna ceea ce are de spus, tare şi răspicat. Alina Emandi este femeia care pune viaţă în fiecare zi primită în dar de la Dumnezeu.

10365650_993050907378982_3873784298844443447_oDescrie puțin pentru necunoscători ce înseamnă de fapt soutache și cum se lucrează un accesoriu?

Soutache este o tehnică interesantă de realizare a bijuteriilor, care poartă numele materialului cu care se lucrează, şi anume firul/şnurul soutache. La origini acest şnur tip panglică îngustă era folosit pentru uniformele militare, pentru a indica rangul. De asemenea, acest şnur are o largă utilizare pentru marginile draperiilor, pentru uniforme sportive sau chiar la legarea cărţilor. Şnurul soutache avea în componenţă un amestec de mătase şi lână, precum şi fire metalice. În secolul XX şnurul soutache a început să fie ţesut şi din fire sintetice.

Este o tehnică migăloasă, care presupune coaserea sau lipirea unor şnururi textile cu diverse accesorii: mărgele, accesorii metalice, pietre, cristale, ştrasuri, dantelă etc, dar ies nişte lucrări absolut spectaculoase!

1548082_654809354562052_368920947_oCum ai ajuns să îndrăgeşti tehnica soutache?

În anul 2012, în februarie, s-a închis laboratorul medical unde lucram şi am vrut să iau o pauză, eram obosită. Apoi, totul a venit de la sine. Comoditate, curaj? Nu ştiu nici acum!

Am văzut pe internet fotografii cu bijuterii lucrate în această tehnică şi m-am îndrăgostit iremediabil! A fost o dragoste mistuitoate, îmi dădea insomnii. Aşa că mi-am luat inima în dinţi şi am spus: de ce nu?

Soutache-ul m-a ales pe mine, nu eu pe el!

Ce te inspiră cel mai mult în creațiile tale?

Mă inspir de peste tot din jur: natură, o ţinută vestimentară frumos concepută, obiecte de decor, bijuterii lucrate în alte tehnici şamd.

Ce îți place cel mai mult la această tehnică?

Faptul că este versatilă, ca să spun aşa: se poate combina cu orice fel de material, îţi lasă imaginaţia să înmugurească în modul cel mai productiv.

1900073_824842337533174_388221009_nCe fel de accesorii îți place să creezi cel mai mult?

Coliere, accesorii pentru rochii, cercei statement. Îmi plac piesele ample, care transmit curaj şi îndrăzneală!

Te rog să ne dezvălui un secret 🙂 Cum ai ajuns cea mai cunoscută artistă soutache? Orice artizan își doreşte faima.

Nu îmi plac comparaţiile. Nu ştiu dacă sunt cea mai cunoscută artistă care promovează tehnica soutache sau nu. Cred că fiecare creator handmade are propriul stil, propriul drum. Ştiu însă un singur lucru: accesoriile Soutache by Alina Emandi sunt bijuterii cu personalitate!

Ai clienți doar de pe piața autohtonă sau/și din străinătate?

Am avut comenzi şi din străinătate, am trimis accesorii în Franţa, Israel, Germania, Anglia, Italia, SUA.

Am în lucru o serie de articole despre stilurile în designul de bijuterie, iar personal, cred ca tehnica soutache este cea mai adecvată stilului imperial. Sunt rafinate, elegante, luxoase. Crezi că îndrum purtătoarele de handmade în direcția corectă?

Absolut! Cum aş putea să te contrazic? Iubesc soutache-ul cu toată inima!

DSC_0707Ca feedback al admiratoarelor tale, ți se propune o colecție special pentru mirese. Ce zici?

Îmi plac provocările, întotdeauna le-am acceptat. Cu timpul stau puţin mai prost, însă. Cred că prin forţarea limitelor te poţi autodepăşi continuu, eu cel puţin, aşa am crescut ca şi artist şi creatoare.

Revista Atelierul promovează conceptul handmade. Cum crezi că putem convinge audiența să poarte accesorii handmade?

Prin unicitatea propusă. Cred că orice femeie îşi doreşte să fie unică, într-o lume plină de kitsch şi non-valori.

Alina, îţi mulţumesc pentru interviu.

Roxana-57

 

2

PicMonkey Collage

Dacă vrei să urmărești activitatea mea și în afara Revistei Atelierul, aici este site-ul meu.

Comentarii
2 Comments
Share