Gânduri de primăvară

Distribuie articolul:
Share

„Vine primăvara. Ce este primăvara? Este soare strălucind peste ploaie şi ploaia câzând peste razele soarelui” – Francis Hodgson Burnett

Oricât de obosiţi, de stresaţi, de grăbiţi am fi, nu putem trece indiferenţi pe lângă darurile oferite de primăvară: pe lângă această extraordinară sărbătoare a naturii ce ni se dezvăluie sub o feerie de senzaţii şi emoţii, un curcubeu de forme şi culori, pe care nici cel mai iscusit pictor n-ar reuşi să-l surprindă sub penelul său la fel de bine cum o face însăşi natura creând un tablou plin de lumină, vibrând de viaţă şi pulsând de căldură.

inspiratie florala de primavara

Gentuţă cu flori – Nerve Tonic / Print pe lemn – Woodish / Buchet de flori – Oana Befort / Cercei Mici Orhidei – Miss Babacilu

Florile, creaţie perfectă a naturii, pe lângă faptul că sunt un simbol al primăverii dar şi cadoul perfect aproape în orice ocazie sunt şi izvor de inspiraţie, iar pentru creaţiile handmade oferă o extraordinară diversitate a modelelor, o infinită libertate şi varietate de exprimare. Pot fi pictate, desenate, sculptate, modelate, croşetate, decupate în ceramică, lemn, hârtie, pietre semipreţioase, plastic sau metal, sub formă de bijuterii, aplicate pe haine sau accesorii,  imortalizate în tablouri, sau în forma lor naturală prinse în buchete multicolore, crescute în ghivece sau lăsate libere în grădini să se odihnească sub adierea vântului, dar toate ne încântă privirea, ne bucură sufletul şi ne încălzesc inima.

cercei handmade cu flori

Cercei din dantelă – Tiny pleasures and small treasures / Cercei din fetru cu broderie – Emilie’s Nature

Pe lângă flori şi arborii sunt un dar al primăverii, e o minune să privim pomii şi copacii cum le pleznesc mugurii şi apoi frunzele, cum înfloresc, cum pe zi ce trece devin tot mai verzi, cum seara sunt doar îmbobociţi, iar a doua zi dimineaţa sunt plini de flori. Din păcate în loc să fie iubiţi şi ocrotiţi pentru oxigenul indispensabil vieţii pe care ni-l dau în fiecare zi, pentru umbra pe care ne-o oferă, pentru că ne protejează de praf şi de poluare sunt toaletaţi, ciuntiţi şi tăiaţi fără milă şi cu cruzime, parcă în toate locurile şi în toate zonele sunt tot mai puţini arbori, preferăm betonul şi sticla în locul verdelui. Dar haideţi ca în fiecare primăvara fiecare dintre noi să plantăm un pom sau un copac, să ajutăm natura să se regenereze şi să înnoiască.

„Primavara e o sărbătoare imensă la care participă toate elementele naturii”, primavara sunt ghioceii, zambilele, narcisele, lalelele, liliacul, macii, sunt pomii înfloriţi, primavara e roz, roşie ,galbenă, mov, albă şi alte mii de culori şi nuanţe dar mai presus de toate e întodeauna verde.

Primavara înseamnă şi veselie, lumină şi căldură, să o lăsăm să ne inspire să încercăm să fim mai buni, să iertăm şi să zâmbim mai des, să ne bucurăm de tot ce ne oferă viaţa şi de ce nu să oferim celor dragi nouă un cadou hand-made, sigur îl vor aprecia în mod deosebit.

Articol scris de Oana Mateiu / Colaje realizate de Anca Ionescu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share