Stilul eclectic în designul interior

Distribuie articolul:
Share

Vă prezentăm următorul articol- advertorial despre design-ul interior, scris special pentru noi de prietenii de la Illustra Design,  de această dată stilul eclectic este cel descris.

Fiindcă primavara abia a sosit, și atât vremea caldă cât și lumina de afară cer schimbări și înveselirea spațiului în interior, vă recomandăm să aruncați o privire asupra stilului eclectic. Acesta este un amestec de stiluri, texturi și culori combinate pentru amenajarea unui spațiu. Mai este cunoscut și sub numele de stil casual și este de fapt o variație pe o singură temă prezentă în stiluri diferite în încercarea de a exprima cât mai bine personalitatea celui care locuiește într-un asemenea interior. Este un stil de atitudine ale cărui caracteristici sunt contrastele, combinațiile de linii și reciclarea. Culorile folosite acoperă o paletă cromatică foarte variată, dar este bine ca acestea să fie îmbinate prin câteva culori neutre.

Un astfel de exemplu în viziunea Illustra Design se referă la folosirea stilului eclectic în amenajarea interioară a unei case de vacanță. Un bun exemplu este o casă de vacanță din localitatea Provita de Jos. Arhitectura exterioară este cu design nordic minimalist contrastând cu designul interior eclectic.

Atelierul8 Atelierul8.-jpg Atelierul-5.-jpg

Rezultatul a fost cel scontat: un spațiu care nu este încarcat și în care accentul se pune pe piesele de mobilier statement și pe câteva pete de culoare care conferă profunzime spațiului. Piesele cheie propuse de Illustra design au un design interesant, unic. S-a folosit mobilier din lemn masiv în culori îndrăznețe: roșu, turquoise, ocru și accente de negru mat, fiind scoase în evidență de lumina naturală. Pentru a accentua nota nonconformistă a spațiului, pereții au fost finisați cu foto tapet cu print newspaper, dar și porțiuni acoperite cu mozaic din lemn lucrat manual. Corpurille de iluminat folosite în amenajarea acestei locuințe au un design auster, industrial, cu linii drepte. Zona de living și cea de dining prezintă câteva elemente interesante: un pouf din blana muton, Auskin Australia, cu diametrul de 2m, o măsuță tip cristal realizată din sticla neagra Belta Franjumar Spania, dar și scaune în linii drepte Cuchara. În baie s-a montat un lavoar din corian, iar pereții au fost placați cu mozaic. Toate aceste elemente creează un spațiu primitor, familiar optim petrecerii timpului liber.

Atelierul-6

Atelierul-3Atelierul-7

Dacă v-am trezit interesul și vă tentează o amenajare de interior în stilul eclectic, trebuie să optați pentru piese cu design unic, noncomformist sau în culori interesante, care să vă reprezinte. Totuși, acestea vor trebui combinate cu elemente neutre care să potențeze efectul pieselor statement.

Acest advertorial este scris de Corina Stratulat de la Illustra Design pentru Revista Atelierul.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share