CITEȘTI

Colecţie de autor: Mona Luisa Drăguşanu

Colecţie de autor: Mona Luisa Drăguşanu

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vă prezentăm o nouă colecţie, cea a Monei Luisa Drăguşanu. Iată povestea ce a stat în spatele acestei colecţii de autor:

Iubesc florile, iubesc natura, iubesc culorile. Când am creat această colecție, am plecat de la ideea că florile, pot scoate în evidență orice ținută, oricât de ternă și monotonă ar fi ea. Astfel, am creat accesorii, care, după modul cum sunt concepute, să poată fi folosite atât pe post de colier, cât și ca diademă, coroniță sau accesoriu pentru păr. Am folosit flori supradimensionate, dar și flori mici și delicate.

atelierul2jpg atelierul4

Colierele sunt realizate pe un schelet din sârmă, pe care am înfășurat ață colorată, de bumbac, ca o ramură, pe care am prins îndrăzneț flori, frunze, bobocei. Florile și frunzele sunt executate manual, petală cu petală, din materiale fine, pictate , rigidizate și înnobilate cu mărgele din sticlă, după caz. Fiecare produs este unic, el fiind creat în funcție de starea de spirit și imaginația prezentă în acel moment.

atelierul_poza atelierul+poza2

Colecția am numit-o simplu- Fairy Tale. Când am lucrat la ea, mi-am imaginat zâne suave, prințese și personaje de basm. Am încercat să văd lumea din spatele poveștilor, am încercat să privesc prin ochi de copil și, astfel, să intru într-o lume mirifică, de basm. Mi-am dorit să surprind natura, cu ale ei culori minunate, am încercat să creez flori, flori stilizate, inexistente parcă într-o lume reală, făcând parte dintr-o lume virtuală, am încercat să exprim sufletul meu, prin intermediul florilor. Astfel am creat accesorii de suflet, accesorii cu personalitate, accesorii gândite într-un mod mai aparte.

atelierul

atelierul5 atelierul2

Am vrut ca prin culorile pe care le adopt să dau viață fiecărui lucru creat de mine. Am dorit ca prin creațiile mele să redau farmecul unui loc magic. Sunt foarte mândră de colecția mea și îmi place să cred că, privindu-le, veți simți măcar un pic din emoția pe care am simțit-o eu atunci când le-am creat.

Pozele sunt realizate de fotograf Adriana Tabarnac

Make-up artist: Paula Turnea,

Modele: Sabina Dragusanu si Paula Turnea

Vă recomandăm să ne trimiteţi şi voi poze din colecţiile voastre şi comunicatele de presă pe [email protected] pentru a le prezenta cu drag, cititorilor Atelierul.

Te invităm să ne trimiți  povestea noii tale colecţii (minim 4 paragrafe, scrisă cu diacritice, salvată în format .doc) & 10 poze ( maxim 300 Kb/imaginea, 900 x 600 pixeli) reprezentative (neapărat cu numele fotografului, modelului, make-up artist) la [email protected]

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share