Lansare Roche Bobois – București

Distribuie articolul:
Share

În data de 19 aprilie am participat la lansarea Roche Bobois în România, un brand select de mobilă. Această lansare a avut loc în cadrul showroom-ului Roche Bobois, localizat pe strada G-ral Constantin Budișteanu.

Evenimentul a fost tip cocktail și organizat ireproșabil, un eveniment în care puteai să te pierzi în decoruri scoase din pagini de revistă, oameni minunați, servire ireproșabilă. Cu un pahar de șampanie în mână m-am lăsat purtată de magia Roche Bobois, am admirat fiecare încăpere, fiecare detaliu, fiind unul din cele mai frumoase showroom-uri pe care le-am văzut până în prezent.

Roche Bobois a apărut în 1950, când frații Philippe și François Roche împreună cu Jean-Claude și Patrick Chouchan și-au unit forțele pentru a importa mobilă scandinavă la Paris. În 1961 au lansat prima campanie în revista Elle. De atunci, pe o perioadă de peste 50 ani, Roche Bobois lansează două colecții în fiecare an, fiind un brand ce a revoluționat lumea mobilei.

Pentru realizarea colecțiilor, Roche Bobois a colaborat și colaborează cu mari nume din lumea design-ului de mobilă, precum Hans Hopfer, Luigi Gorgoni, Sacha Lakic, Daniel Rode, dar și din lumea modei, amintind pe Jean Paul Gautier, Kenzo, Missoni, Ungaro.

Roche Bobois aduce cu siguranță ceva nou pe piața românească, forme inedite, culori…multe culori. Spre deosebire de banalul negru, gri, maron, ei aduc în peisaj canapele colorate, cu imprimeuri vii, mobila turcoaz fiind preferata mea. Forme de la clasic la modern, chiar futuristic. Pentru prima dată am văzut o diferență clară între mobila de fabrică și cea de designer. Se vede prin unicitate, atenție la detalii, forme, culori, calitate.

DSC07743 DSC07738

Roche Bobois se adresează unui public restrâns, din punctul meu de vedere, acest lucru datorându-se aspectului financiar. Prețurile sunt destul de ridicate. Eu momentan nu mi-aș permite acest gen de mobilă, dar pentru acei ce vor să investească mai mult în casa lor, este locul ideal.

Mi-a plăcut foarte mult cum era organizat și compartimentat showroom-ul. Niciodată nu vei putea afișa toate produsele, mai ales când vorbim de mobilă. Ei au ales un decor modern, cu încăperi multe, fără uși, cu unii pereți cu oglinzi, multe oglinzi care îți dădeau o impresie de lărgime, puteai să te pierzi fără sa-ți dai seama și totul părea mult mai somptuos, nu simțeai acea stare de sufocare a unui spațiu închis.

DSC07751DSC07752

Vă invit să-l vizitați, dacă nu pentru achiziționare, măcar pentru a vă clăti ochii cu ceva diferit, frumos realizat și prezentat, și de ce nu pentru idei de decorare a unui spațiu.

În cadrul discursurilor din acea seară, Șerban Cismărescu a deschis seara cu replica: „Roche Bobois – îți place sau îți place”. Voi încheia cu aceeși mențiune, accentuând faptul că îmi place Roche Bobois.

DSC07760DSC07739DSC07754

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share