CITEȘTI

Ep. 39 Aleg să port produse made in Ro: Andreea (G...

Ep. 39 Aleg să port produse made in Ro: Andreea (GloryBox)

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vă prezentăm interviul acordat de Andreea de la GloryBox pentru rubrica “Aleg să port produse made in Ro”, una dintre acele persoane care a pornit o afacere handmade din pasiune, pentru ca ulterior să devină studentă full-time la o universitate de artă.

Nume, prenume: Andreea Badragan

3Andreea poartă cercei şi colier creaţi Glorybox.ro &  brăţară de la Copper Collection

Mini CV: am lucrat întâi ca recrutor IT&C, apoi ca business manager și, în final, ca team & account manager în publicitate online înainte să realizez că drumul meu este unul mai degrabă creativ. Am început Glorybox.ro fără altă plasă de siguranță și am trecut de-a lungul anilor prin majoritatea tehnicilor handmade pentru ca, în final să descopăr ceramica arsă. Ea m-a dus înapoi la școală, așa că în prezent sunt studentă la Universitatea Națională de Arte, secția ceramică.

1 2Colier realizat de Glorybox.ro  şi Andrei Dimitriu

Inel creat de Andrei Dimitriu

Meseria de bază: psiholog conform primei diplome, în curand, sper, artist ceramist.

Designerii/artizanii preferaţi: Îmi e foarte greu să compun o listă scurtă. Am intrat în al 7-lea an de când am pornit Glorybox.ro, de atunci tot întâlnesc creatori minunați. Lista mea este una afectivă și deloc exhaustivă: Nicomade, Andrei Dimitriu, Miau Boutique, Zubiju, Atelierul de Ceramică, Peticel Craft, Vixiblu, Lizknot.

4Broşă elefant Miau Boutique şi broşă pasăre Cadouri cu drag

Aleg să port produse made in Ro/unicat pentru că: îmi comunică și comunică celorlalți câte un strop din mine. Nu sunt o împătimită a hainelor, nici măcar a shopping-ului, port cu încăpățânare haine negre și simple în 90% din timp și-mi place să le scot din normă și să le fac să transmită ceva prin accesorii și detalii, iar în timp am dezvoltat un fel de antipatie pentru produsele realizate în masă. Sunt o creatură afectivă, emoțională și impulsivă, ceea ce port trebuie să fie la fel. Exteriorul devine o reflexie a interiorului. Vreau ca dincolo de negru, ce atrage atenția să fie culoare, veselie, viață, căldură. Să fie o modalitate de manifestare a unui colorit sufletesc. Produsele realizate manual sunt încărcate de toate lucrurile astea frumoase. În plus, purtarea lor îmi susține o altă latură: nevoia de întoarcere către om, către natura noastră sufletească și îndepărtarea de industrial, mașinizat și rece. Suntem oricum forțați să ne desfășurăm existența într-un astfel de mediu, de ce nu ne-am permite un zâmbet interior purtând ceva care să te desprindă de normal?

Imaginile sunt din arhiva personală a Andreei.

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share