Colecție de autor: Andreea Bololoi

Distribuie articolul:
Share

Am avut onoarea să o cunoaştem pe Andreea la primele evenimente organizate de noi, prin ţară, şi anume la primul nostru eveniment din Timişoara. Ne bucurăm să vedem cât de elegant şi coerent şi-a conturat Andreea, brandul şi a reuşit să devină una dintre creatoarele de bijuterii prezente în spaţiul cultural românesc.

Colecția „De/Construction” a fost lansată în perioada sărbatorilor de iarnă, dar între timp s–a tot mărit, fiindcă mă simt în continuare inspirată de idea de la care am plecat. Inițial, colecția trebuia să se numească “Crystallized”, pornind de la cuarțul de stâncă transparent pe care l-am folosit, și structura triunghiulară care face trimitere la pietrele/cristalele fațetate. Însă, privind-o la final, per ansamblu, mi-am dat seama că totul se reduce la contraste: mare/mic, plin/gol, transparent/opac, bidimensional /tridimensional, construcție/deconstrucție, atribute transformate simplu în “De/Construction”.

5 6

Adăugând sau renunțând la cea de-a treia dimensiune, adâncimea, se pleacă și se ajunge la aceeași formă geometrică – triunghiul, de la care am pornit și care este laitmotivul colecției. Întotdeauna mi s-a părut o provocare ca dintr-o linie (sârma argintată) să creez volum cu adevărat, suprafețe și texturi, așa că aceste piese ale colecției au fost un test pentru mine de o oarecare inginerie, arhitectură și design, măsurând cu precizie laturi și unghiuri, apropiindu-mă cât mai mult de o rigurozitate geometrică.

4 3

Materialele folosite pentru baza colierelor, cristalele de stâncă transparente și șnurul textil îmbrăcat în ață de mătase, au fost alese pentru a evidenția structura de metal. Șnurul colorat și accentul de aceeași culoare a mărgelelor de sticlă Murano, care încadrează structurile metalice la majoritatea colierelor, conduc privirea către această structură, ea fiind „focus point”-ul fiecărui colier în parte.

2 1 7

Această colecție m-a scos din zona de confort a organicului, aruncându-mă în extrema cealaltă, geometrică, în care am fost surprinsă să realizez că m-am regăsit și care acum a devenit temă de gândire pentru alte colecții, în viitor. 🙂

Fotograf: Diana Bilec
Model: Andreea Isabela
MUA: Satmari Oana
Bijuterii: Andreea Bololoi Jewelry

***

Vă recomandăm să ne trimiteţi şi voi poze din colecţiile voastre şi comunicatele de presă pe poza@revista-atelierul.ro pentru a le prezenta cu drag, cititorilor Revistei Atelierul.

Te invităm să ne trimiți  povestea noii tale colecţii (minim 4 paragrafe, scrisă cu diacritice, salvată în format .doc) & 10 poze (maxim 300 Kb/imaginea, 900 x 600 pixeli) reprezentative (neapărat cu numele fotografului, modelului, make-up artist) la poza@revista-atelierul.ro

Comentarii
3 Comments
  1. andrea cucu
Share