CITEȘTI

Lut polimeric – medalion cu accente vintage

Lut polimeric – medalion cu accente vintage

Distribuie articolul:
Share

Ador lutul polimeric şi m-am îndrăgostit de acest gen de medalion. Prin urmare am decis să vă arăt cum l-am făcut. Am văzut diverse variaţii pe această temă, de cele mai multe ori tutorialele nefiind foarte clare. Nu am inventat ceva nou, am adaptat aş putea spune, cu ce am avut la îndemână. Eu am realizat un medalion, dar metoda se poate adapta şi pentru cercei sau alte bijuterii.

Deci, să începem… De ce avem nevoie?

Lut polimeric, eu folosesc de cele mai multe ori marca Fimo, mai nou şi Sculpey. Dar nu vedeţi greşit în poză, este o bucată urâţică de polimer. Unul din cele mai frumoase lucruri în lucrul cu lut polimeric este faptul că nimic nu se pierde, totul se transformă. Prin urmare, puteţi folosi în acest tutorial resturi de lut, cu condiţia să fie bine amestecate şi frământate. Un alt element principal este Fimo lichid. Sincer, destul de scump, dar merită, deoarece este foarte versatil şi îl puteţi folosi în diverse forme, nu doar pentru transfer de imagine, aşa cum este cunoscut în general. Mai avem nevoie de o bază metalică (în acest caz una pătrată), cutter, lamă, ştampile din cauciuc, pasteluri sub formă de cretă şi pigment auriu.

1

Începem prin amestecarea şi frământarea lutului, îl trecem apoi prin maşina de paste. Foaia obţinută o ataşăm de foaia de texturare şi împreună le trecem cu grijă prin maşina de paste, la cea mai mare setare (cel mai mare spaţiu dintre tamburi). Vom obţine astfel o frumoasă foaie texturată.

2 3

Punem puţin pigment auriu pe o bucată de hârtie, de asemenea un element de nelipsit, de data aceasta foarte accesibil ca preţ. Apoi, uşor şi cu grijă îl intindem cu degetele pe foaia texturată, până când părţile înalte vor fi acoperite de auriu.

4 5

Am mai fost întrebată cum lipesc sau pun fimo pe baze metalice. Metoda aplicată acum, este una simplă, deoarece textura nu ne permite să realizăm un cabochon. Deoarece bazele metalice au diverse forme şi mărimi, pun forma cu faţa în jos pe lutul polimeric şi apăs uşor, cât să lase o amprentă. Apoi cu un cutter bine ascuţit, decupez forma rămasă imprimată. Astfel avem un pătrat de aceleaşi dimensiuni cu baza metalică. Acest truc este mult mai util în cazul formelor complexe, de inimă, oval, etc. Punem cu grijă forma pe baza metalică, uniformizând uşor la margini. Aplicăm pentru finisare din nou pigment auriu pe la colţuri. Dacă lutul este lipit bine de bază, mai ales de marginile ei, nu se va dezlipi ulterior. Se poate aplica şi puţin fimo lichid pe bază înainte, dar eu în general nu fac astfel. După coacere, încerc să scot lutul din formă, fără să stric modelul. Dacă nu iese, vă asigur că nu va mai ieşi… am coliere de ani de zile care nu s-au dezlipit. Dacă iese, lipiţi cu puţin adeziv, eu folosesc Picătura, cu siguranţă va rămâne lipit.

9 10

Cum ziceam, am văzut destule variaţii pentru următoarea etapă. De cele mai multe ori cu vopsele pe bază de alcool sau răşini. Eu m-am gândit să combin Fimo lichid cu pasteluri cretă. Aceste pasteluri se răzuie cu o lamă, au diverse culori, se pot şi combina şi se pot folosi nu doar în pictură. Cred că e una din activităţile mele preferate, să iau elemente ce aparţin unui anume domeniu, diverse unelte sau obiecte, materiale şi să le adaptez lucrului cu lut polimeric.

După ce aţi răzuit culorile alese pe foi de plastic, eu am folosit nişte punguţe, turnaţi câteva picături de fimo lichid şi amestecaţi cu o scobitoare până se uniformizează.

6 7 8

Şi acum urmează partea cu adevărat migăloasă. Efectul obţinut mă duce cu gândul la sticlă. Cu o pensulă subţire luaţi puţin fimo lichid colorat şi aplicaţi în adânciturile texturii. Vă recomand să faceţi acest lucru treptat, puţin câte puţin, picătură cu picătură, pentru a umple doar acele spaţii. La final piesa va arăta ca în poza de mai jos. Coaceţi conform instrucţiunilor de pe ambalajul lutului polimeric.

11 12

Dupa coacere, lăcuiţi piesa obţinută, lăsaţi la uscat. Ataşaţi un lanţ, niste charmuri vintage şi medalionul vostru este gata. Sper că v-au plăcut ideile mele şi să le puneţi în practică.

Spor la fimocit!

1

 

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Este super tutorialul si pandantivul ! Bravo Ramona 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share