CITEȘTI

Promenada biciclistelor, SkirtBike pe 7 iunie

Promenada biciclistelor, SkirtBike pe 7 iunie

Distribuie articolul:
Share

De 6 ani în București, evenimentul Skirtbike promovează un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul, sărbătorește fetele curajoase care aleg bicicleta ca mijloc de transport alternativ, dar în același timp, le încurajează pe cele care nu pedalează încă.  SkirtBike este manifestul celei mai mari comunități de bicicliste, un manifest pentru normalitate, un proiect desfășurat în 12 orașe din România și o sursă de inspirație pentru multe femei din toată lumea.

“Pentru noi SkirtBike înseamnă comunitate, prietenie, bucurie, libertate, femei, biciclete, tradiție, fuste, eleganță, cultură, transport alternativ, urban. Un mix de cuvinte care dau definiția celor 6 ani de eleganță pe două roți, în care  am promovat împreună bicicleta în rândul femeilor.”, spune Andreea Tutunaru, una din organizatoarele evenimentului.

Revista-Atelierul

Peste 1800 de bicicliste și-au anunțat prezența la SkirtBike București și alte câteva mii vor pedala în Brașov – 6 iunie, Iași – 7 iunie, Deva – 14 iunie, Arad – 14 iunie, Oradea – 14 iunie, Constanța – 21 iunie, Târgu Mureș – 21 iunie, Alba Iulia – 27 iunie, Cluj – 4 iulie, Drobeta – 4 iulie, Baia Mare – 5 iulie.

Între 5-7 iunie, comunitatea SkirtBike va sărbători „Femeia pe bicicletă”, în cadrul festivalului urban Femei pe Mătăsari. Bike Fashion show, Portret de Biciclistă powered by NESCAFÉ 3in1, Școala de mecanică pentru femei powered by Bița Color, Lecții de pedalat pentru femei powered by Biking and Smiling, Cycling for Culture powered by Bucharest Greeters, concursuri, workshops DIY, artizani, oameni pricepuți și talentați, cu drag de biciclete și multe alte evenimente vor pregăti organizatoarele în cele două zile de festival.

Parada SkirtBike va închide seria de activități dedicate femeii pe bicicletă, duminică, 7 iunie. Plecarea se va face la ora 17, de la Palatul Copiilor, pe următorul traseu: Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir – Piața Unirii-Piața Universității – Piața Rosetti – bd. Pache Protopopescu – str.Mătăsari (harta : BikeMap). Deși este un eveniment dedicat doamnelor, organizatoarele au onoarea de a anunța prezența cu eleganță pe bicicletă, a domnului Primar Piedone, care va da startul celei mai așteptate promenade a anului.

Înscriere online: http://goo.gl/forms/g9SUKb0Cjo

Recomandări: http://blog.skirtbike.ro/?p=17702

Afterparty: tombolă, concursuri și concerte pe scena festivalului Femei pe Mătăsari

Detalii pe www.skirtbike.ro

Parteneri principali:

NESCAFÉ 3in1, BCR

Sponsori:

Aqua Carpatica, Miniprix, Seventeen, Nestle Fitness, Luxoft, Gliss, Ana Pârvan, Rowenta,   Elmiplant, B.U.

Parteneri media:

Business Woman, Kudika, Diva în Bocanci, Liber în mișcare, România pozitivă, divahair.ro,   Freerider, BikeTime.ro, Hai cu bicla, Revista Atelierul.

Parteneri:

Primăria sectorului 4, Asociația Beneva, Fabulous Baskets, plantecadou.ro, BDesign, Biciclop, La vita e velo, Rulota cu flori, Natalia Cantir, Comunitatea bicicliștilor din București, Optar, Adevărații Velo Prieteni.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share