CITEȘTI

Ep. 41 Aleg să port produse made in Ro: Angela Cio...

Ep. 41 Aleg să port produse made in Ro: Angela Ciobanu

Distribuie articolul:
Share

Ne plac creaţiile realizate de Angela Ciobanu şi mai ales modul elegant şi profesionist cu care şi-a conturat brandul personal. CV-ul ei este impresionant cu participări la expoziţii şi târguri internaţionale, şi cu o multitudine de premii câştigate, de aceea putem să spunem că este o onoare pentru noi să o avem invitată la rubrica „Aleg să port produse made in Ro”.

Nume, prenume : Angela Ciobanu

Detalii despre tine: Interesul pentru bijuteria contemporană a apărut ca o schimbare firească de scară pe care am avut inițial ocazia să o experimentez în contextul mult mai amplu – din punct de vedere dimensional – al arhitecturii. Am început să lucrez bijuterie aplicând același proces creativ pe care îl cunoșteam din arhitectură, însă, treptat, am renunțat la formele geometrice și algoritmii matematici în favoarea unei abordări mult mai experimentale.

Bijuteriile îmi reflectă fascinația pentru imperfecțiune, pentru detalii surprinzătoare plasate în forme aparent convenționale. Voi căuta, probabil întotdeauna, o anumită forță ce se găsește în spatele fragilității.

M-am născut în București în 1984, am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și am lucrat prima bijuterie în martie 2010. În prezent locuiesc și lucrez în Viena.

Revista Atelierul 2Eşarfă Agnes Keszeg, fotograf Mircea Struteanu

Meseria de bază : designer de bijuterie contemporană, arhitect.

Designerii/artizanii preferaţi: Cristian Samfira, Ana Alexe, ThecraftLAB by Irina Neacșu, Alexandru Nimurad, Omega_CBU, Elena Vijoli, Agnes Keszeg.

Revista-Atelierul-4 Revista Atelierul 3 Revista Atelierul 5

Aleg să port produse unicat pentru că: știu că purtându-le, port o parte din povestea celor care le-au dat naștere, iar acest lucru este un privilegiu. Pentru că și în atelierul meu capătă formă piese unicat și înțeleg ce înseamnă efortul din spatele fiecărui detaliu. Pentru că parte din unicitatea acelui obiect este transmisă purtătorului.

Revista Atelierul 1

Detalii fotografii:

Rochie Cristian Sanfira, fotograf: Horia Stan

Pictură Elena Vijol,fotograf Elena Vijol

Tricou ThecraftLAB, fotograf ThecraftLAB

Tricou OmegaCBU, fotograf Vlad Spatacea

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share