Mozaic, desen sau sculptură? Ce alegi vara aceasta?

Distribuie articolul:
Share

Fundația Calea Victoriei vă îndeamnă ca vara aceasta să vă explorați pasiunile și să vă descoperiți noi talente la ateliere practice de Mozaic, Desen și Sculptură. Concentrate de-a lungul unei săptămâni, aceste întâlniri vă vor oferi momente de joc și relaxare în serie călduroase de vară.

Atelier de MOZAIC, cu Teodora Vărzaru, în perioada 29 Iunie – 1 Iulie – Descoperiți și experimentați una dintre cele mai vechi și mai spectaculoase arte decorative – mozaicul. Materialele colorate pe care le vom folosi sunt marmura, gresia, ceramica smălțuită și sticla, îmbinate cât mai armonios și original, pentru a crea obiecte utile și estetice. Veți experimenta bucuria de a inventa mici opere de arta cu propriile mâini și de a vă deconecta într-un mod inedit.

vara pt Blitzz Tv

Școala de vară de DESEN: CORPUL ȘI CHIPUL UMAN, cu Maria Bălan, în perioada 6 – 10 Iulie – Chiar dacă nu ați mai desenat niciodată, lucrând și observând imagini ale unor desene celebre, veți dobândi noțiunile necesare despre compoziție, tipuri de linie, tușe plastice și tușe decorative, elemente de limbaj plastic în diferite tipuri de desen. Tema cursului nostru va fi redarea corpului și chipului omenesc, cu farmecul și particularitățile sale. Învățăm împreună să facem crochiuri – schite rapide și plastice, după un model, dar și studii – desene amănunțite după model sau fotografie.

Atelier de SCULPTURĂ: proporție, formă, spațiu, cu Maria Bălan, în perioada 13 – 17 Iulie – În cadrul acestui atelier veți avea ocazia să vă lăsați imaginația să modeleze lutul în forme fanteziste sau în figurine ce reproduc realitatea. Noțiunile teoretice și de istoria artei vor fi îmbinate cu însușirea unor abilități practice precum: tehnici de adăugare sau înlăturare de material, lucrul pe armătură de sârmă, compunerea / descompunerea obiectelor în corpuri geometrice.

Programul complat al cursurilor de vară de la Fundația Calea Victoriei îl puteți găsi aici.

Înscrierile se fac la www.victoriei.ro

Comentarii

Share