Desenul devine jucărie

Distribuie articolul:
Share

Transformă un desen într-o jucărie. Dacă observi că micuțul tău desenează mereu aceeași figură, aceeași păpușă, aceeași mașină, înseamnă că imaginea pe care o tot repetă îi e dragă, s-a obișnuit cu ea, se simte în siguranță desenând tot timpul aceleași linii sau pur și simplu desenul îl reprezintă. Încearcă să construiești o jucărie după desenul său. O poți modela din lut polimeric sau o poți coase.

2015-06-19 15.44.55

Îți propun abordarea cu ac și ață. Materialele de care ai nevoie sunt: fetru colorat (sau orice alt material care îți place – dacă știi să coși la mașină, poți folosi cam orice material; dacă nu, atunci fetrul colorat e o alegere potrivită pentru a coase de mână, deoarece nu se destramă și nu are nevoie să fie tivit), ac și ață asortată, foarfece, creion, hârtie, vatelină.

Mai întâi realizezi tiparul jucăriei: dacă desenul e prea mic, mărește-l. Dacă mărimea e potrivită, atunci traseaza conturul pe o foaie albă. Decupează toate părțile (cap, corp, coadă, urechi, ochi). Prinde cu ace părțile corpului pe fetru și decupează bucățile de material. Pentru corp, urechi și coadă vei tăia 2 bucăți. Pentru ochi vei tăia doar câte o bucată. Poți adaugă detaliile din bucățele de fetru sau le poți contura cu ață. De exemplu, eu am cusut gura și genele, iar ochii și nasul le-am decupat din fetru, apoi le-am cusut cu un punct simplu.

2015-06-15 19.53.07

Potrivește bucățile înainte de a coase. Poate vrei să modifici culorile. Mai întâi coși detaliile de pe fața jucăriei: ochii, gura, genele, nasul.

2015-06-16 18.07.44

În cazul pisicii din imagine, am cusut separat și urechile și coada și le-am umplut cu vatelină.

2015-06-16 18.25.57

Când trebuie să prinzi cele două părți ale corpului, suprapune-le și folosind cusatura pentru tiv.

2015-06-16 18.51.58

Jucăria fetiței mele are și un buzunar. Așa a dorit ea. Copiilor le plac buzunarele. Acolo pot ascunde bilețele sau obiecte mici.

2015-06-19 16.18.13

O jucărie realizată în acest fel poate fi un cadou personalizat de mare efect. Poți face jucării chiar din hainele dragi ale copilului tău, haine care i-au rămas mici.

Spor la joc!

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] Magie! Sau … un concurs inedit! Colega mea Ema a realizat de curând un tutorial despre cum desenul devine jucarie. Toată aventura creativă începe de la […]

  2. Rux Copilarim

    21 iunie

    Draga Ema – este foarte simpatica jucaria !!
    Am realizat si eu una acum catva timp dupa un desen vechi, al unui copil care acum e mare :D. I-am daruit jucaria exact acum 3 ani ;)).
    Un motanel albastru.

    ps: buzunarul este genial:)
    cu drag
    rux

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share