CITEȘTI

Recenzie: Galeria de artă digitală

Recenzie: Galeria de artă digitală

Distribuie articolul:
Share

Galeriile Artmark în colaborare cu Samsung au  susținut în premieră ieri, 30 iunie, un eveniment inedit, destinat iubitorilor de artă vizuală. Pentru acest eveniment au fost selectați 4 artiști autohtoni care au avut ocazia să arate auditoriului lucrările lor de desen 3D sau animație, transpuse pe televizoare de ultimă generație cu tehnologia SUHD marca Samsung.

A fost o expoziție de artă vizuală digitală, ce a urmărit convingerea publicului că, oricine poate avea parte de artă în confortul propriului cămin grație tehnologiei nano cristal a televizoarelor SUHD marca Samsung.

Această tehnologie oferă o claritate deosebită, contrast, lumină sporită și cu până la de 64 de ori mai multe nuanțe în imaginile prezentate, astfel încât arta digitală poate fi redată în cele mai mici detalii.

Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan și Sânziana Pop, împreună cu doi specialiști Artmark, Ioana Ciocan și Mihai Zgondoiu, au fost provocați să descopere artiștii potriviți pentru acest eveniment. În urma recrutării talentelor autohtone, 12 artiști au fost examinați în detaliu, însă doar 4 au expus în premieră națională pentru o galerie de acest fel, ei devenind totodată și pionierii artei digitale în România.

Artiștii câștigători au fost: Elena Greta Apostol, Răzvan Dumitru, Serebe și Vlad Anghel. Iată câteva din lucrările prezentate la galerie.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share