CITEȘTI

Experienţă de voluntar: Corina & Ramona

Experienţă de voluntar: Corina & Ramona

Distribuie articolul:
Share

Întrucât am primit cele mai frumoase testimoniale de la voluntarele noastre, am vrut să vi le prezentăm în articole diferite, pentru a vă lăsa să savuraţi fiecare poveste. Suntem onorate să avem aşa voluntare faine în asociaţie şi suntem mândre că fiecare voluntară ne consideră prietene dragi. Azi Corina Andone tocmai din Munchen şi Ramona Croitoru din Bucureşti ne prezintă impresiile lor sincere, despre cum este să voluntariezi pentru Asociaţia Atelierul de Creaţie.

Dacă vrei şi tu să voluntariezi pentru Asociaţia Atelierul de Creaţie, aici găseşti toate informaţiile.

Corina Andone:

Aventura Atelierul a început pentru mine acum aproape doi ani, când Anca mi-a propus să fac parte din echipă. M-a bucurat atât de mult propunerea ei, încât am întâmpinat-o cu ceva neîncredere: eu? În echipa Atelierul? Voi putea oare să scriu articole care să fie la nivelul celor care sunt deja în revistă? Și ce voi putea aduce eu în plus echipei? Pentru că urmăream și admiram activitatea Atelierul deja de câțiva ani, mă simțeam puțin ca și Cenușăreasa invitată la bal.

Cu puțin înainte de Crăciunul 2013 a apărut primul meu tutorial în revistă. Au mai urmat apoi alte articole, alte tutoriale, prezență la evenimente ca reprezentant Atelierul. Am crescut cu fiecare cuvânt scris, cu fiecare fotografie editată, cu fiecare text redactat. Am învățat mult de la fiecare dintre colegele mele, despre mine, despre lumea handmade, despre ce înseamnă o revistă online, despre cum se organizează un eveniment, despre cum se crește și se motivează o echipă.

Și pe lângă toate astea, mai e mulțumirea aceea pe care o simți făcând ce-ți place și împărțind mai apoi celor care îți împărtășesc pasiunea. Pentru că, prin Atelierul, munca ta, orele de voluntariat, timpul pe care îl investești în hobby-ul tău creativ, atinge mai multă lume decât ți-ai putea imagina. Și asta reprezintă pentru mine cea mai mare satisfacție!

Cu mare drag,

Corina

Articolele Corinei sunt acestea.

Ramona Croitoru:

În viaţă luăm multe decizii constrânşi de situaţie, facem multe lucruri pentru că trebuie. Urmăm o facultate pentru că ne dorim să ne dezvoltam, avem un job, muncim pentru că trebuie să ne întreţinem, să avem o viaţă cât mai bună. Mergem zi de zi la serviciu, chiar dacă uneori nu ne face plăcere pentru că ne dorim ceva mai bun sau pur şi simplu pentru că trebuie, pentru că asta este viaţa noastră şi pentru că nu toată lumea câştigă la loto. Am luat multe decizii pentru că trebuie şi în acest moment fac multe lucruri pentru că trebuie. Dacă aş reflecta atent la viaţa mea aş ajunge la concluzia că sunt puţine lucruri pe care le fac zi de zi…pur şi simplu din plăcere. A fi voluntar pentru Revista Atelierul, de peste 4 ani de zile, este un lucru pe care îl fac de plăcere…este ceva ce fac pentru mine şi nu pentru trebuie

Cum este să fii voluntar Atelierul? Nu aş putea compara cu alte activităţi de voluntariat, pentru că nu am mai făcut aşa ceva în altă parte, dar pot compara cu alte activităţi pe care le fac. Înseamnă să faci parte dintr-o echipa de oameni creativi, deschişi, oameni care poate asemeni mie găsesc ceva nou şi diferit în activităţile pe care le avem împreuna…mă binedispune de fiecare dată, şi la fiecare eveniment sau întâlnire trăiesc senzaţia de nou, de diferit..de altă lume. Nu am simţit niciodată senzaţia că trebuie să fac ceva, sentimentul de dead-line sau mai stiu eu ce termen de obligativitate. Pur şi simplu întreaga echipă a fost răbdătoare şi înţelegătoare cu mine şi fiecare a avut contribuţia sa atunci când a putut sau a simţit. Un lucru care pentru cei ce nu au un job zi de zi este greu de înţeles.

Apoi vorbind mai puţin practic şi sobru, este o echipă veselă, fresh, o echipa dornică să promoveze frumosul şi care asemeni mie nu aşteaptă nimic în schimb. Asta înseamnă voluntariat…dacă vrei sa intri în aşa ceva sperând ca vei obţine ceva în schimb, vreun folos, greşesti din start. Am primit foarte multe lucruri în schimb, deşi nu le-am solicitat şi tocmai în asta consta frumosul. Să oferi şi să primeşti fără să gândeşti acest lucru.

Articolele Ramonei sunt acestea.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share