CITEȘTI

Grădina cu Artişti – Ediţia de Toamnă

Grădina cu Artişti – Ediţia de Toamnă

Distribuie articolul:
Share

A 17-a ediție a „Grădinii cu Artiști – Ediţia de Toamnă” este dedicată, bineînţeles, anotimpului pastelat, unde vom închina în cinstea sa cu activităţi una şi una! În weekendul 19 – 20 septembrie, în Parcul Grădina Icoanei din Sectorul 2, vă așteaptă distracție pe cinste de dimineață, de la 11, până pe înserat, la orele 20.

De la bijuterii, haine şi accesorii, la dulciuri, tablouri, decoraţiuni şi alte lucruri minunate de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, Expoziția cu vânzare de obiecte handmade le va cuprinde pe toate.

Această ediţie, ultima din acest an, vine cu o mulțime de ateliere pentru public. Aşadar, vom învăța să pictam cu spray la Atelierul de Space Painting şi Workshop-ul de Plase din Tricouri alături de Nefiresc.

De asemenea, vom tăia ață, vom înnoda și lipi ochișori, mustăți și alte cele pentru a crea și a da viață păpușilor din lână la Atelierul de păpuși de lână cu Ionela Uță, Un alt workshop interesant de care ne vom bucura este şi atelierul de Handcraft, unde vom da viaţă pietrelor de râu şi vom crea globuri cum nu s-au mai văzut, alaturi de Mihaela Desenează.

Meșterii de la Ch’Artist – Paint you own pottery vor susține un atelier de ceramică ce va avea lipici la copii, ca de fiecare dată, dar şi cei mari pot participa daca vor sa resimtă copilaria de mult trecută. După cum este și numit atelierul, ne dăm seama că vom picta obiectele din ceramică în chip şi fel.

Gradina-cu-Artisti_toamna_2015

Tot la Grădina cu Artişti vom cunoaşte bucuria printr-un atelier nonconformist numit Magia Bucuriei alături de Daniela Dumitru. Şi dacă sunteți curioși ce presupune acest atelier, uitaţi câteva cuvinte care să vă facă și mai curioși să participați la el: ”Învață cum să devii fericit folosind simțurile, mișcarea și culorile! Ne vom distra explorând artele expresive – joaca, râsul, mișcarea, pictura și limbajul nonverbal ca să accesăm energia bucuriei de câte ori avem nevoie!” (Daniela Dumitru)

Un alt atelier interesant este cel cu simboluri dacice susţinut de cei de la Micul Dac unde simbolurile dacice vor prinde viaţă în desenele realizate de autorul de benzi desenate Mihai Grajdeanu! Vom desena şi colora mandale dacice, vom realiza benzi desenate, vom învăţa simbolurile regăsite în arta populară, moştenite de la daci!

Rămânem în sfera istorică cu cei de la Asociația Istoria Artei care vin cu un atelier minunat, prin care vor oferi copiilor o călătorie prin Bucureștiul vechi plecând de la Legenda Ciobanului Bucur și ajungând la vechile palate boierești. „Vrem să le arătăm copiilor felul în care orașul a evoluat, cum arhitectura orașului s-a schimbat de la o perioadă istorică la alta. Planșele de colorat sunt oferite gratuit participanților la ateliere.”, spun reprezentanţii Asociaţiei Istoria Artei.

Ce mai putem face la Grădina cu Artişti? Ei bine, ne putem împodobi cu codiţe colorate, în păr frumos atârnate. Dacă sunteţi entuziasmaţi de aceste minunăţii, Ella Cincan vă va accesoriza cu codiţe una şi una! Trecând într-o sferă mai exotică, Henna Collection- Art a Porter vin cu tauaje henna pentru toţi cei ce vor fi interesaţi.

Nu există sărbătoare fără muzică și dans, așa că micuții din trupa Rall’s Band vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vă vor invita pe toți la dans.

Judy Florescu ne va încânta cu un video concert-story – Back to Amy, mai exact ea ne va spune povestea lui Amy Whinehouse pe ritmul a 16 melodii acompaniate de poze şi citate care ne vor face să intrăm în spiritul toamnei.

Board gaming-ul nu trebuie să aibă loc numai în casă. La Grădina cu Artiști vei putea juca liniștit Dixit sau Saboteur, în timp ce soarele te mângâie ușor pe față. Iar dacă îți va plăcea vreun joc, îl vei putea cumpăra pe loc direct de la standul Creative Board gaming.

În partea de expoziție vă veți pute plimba printre tablourile minunate ale Cristinei Mihaela Radulescu. Printre tablourile expuse va fi și „Gălăgia noastră cea de toate zilele”, care „este o lucrare ce ne invită să empatizăm cu cei din jurul nostru. Cu toții suntem agasați de miile de voci exterioare sau interioare nouă. Așa cum ele te afectează pe tine, îl afectează și pe cel de lângă tine. Gândește-te un pic la asta…”, după cum spune artista.

De asemenea, poți să vii la Grădina cu Artişti și să pleci acasă cu un nou membru în familie, sau să ajutați financiar cățeii și pisicuțele cumpărând produsele handmade pe care le găsiți la standul GIA – Group Initiative for Animals.

Intrarea la evenimentul Grădina cu Artişti este liberă.

Grădina cu Artişti îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Totodată, în mijlocul aglomeraţiei cotidiene, „Grădina cu Artişti” doreşte să ofere tuturor o alternativă de petrecere a timpului liber într-un spaţiu boem de relaxare şi bună-dispoziţie.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe site-ul evenimentului: gradinacuartisti.ro.

Pentru informații de presă, vă rugam contactați: Isabela Badea, 0727600953, [email protected] .

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share