CITEȘTI

”Frunzulițe” de baie – cremă de baie prepara...

”Frunzulițe” de baie – cremă de baie preparată acasă

Distribuie articolul:
Share

Acest produs pe care urmează să-l descriu, este primul meu produs cosmetic preparat acasă. Am luat rețeta din cartea lui Jinaika Jakuszeit ”Cosmetice preparate acasă”, de la Editura Casa. Rețeta originală se numește ”Ciocolată de baie cu cacao și vanilie”, eu însă am adaptat rețeta după propriile preferințe și în loc de vanilie, ulei de parfum cu aromă de vanilie, cacao și ulei de parfum cu aromă de ciocolată, am folosit floare de mușețel și extract de mușețel, flori de lavandă și ulei de parfum cu aromă de lavandă. Rezultatul este satisfăcător, îmbucurător chiar. : )
Eu ador mirosurile de mușețel și lavandă, iar efectul acestora este absolut minunat și relaxant în timpul băilor de seară. Mușețelul și levănțica crează o stare de liniște și îți induc un sentiment de bunăstare. Untul de cacao, și lăpticul de capră hidratează pielea și o lasă catifelată și plăcută la atingere. Această cremă de baie este perfectă pentru acele momente în care ai nevoie de puțin ajutor pentru a te relaxa și pregăti de un somn odihnitor.
Acestea sunt toate ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara ”Frunzulițele de baie”.

IMG_0639

Pentru aproximativ 200 g de cremă de baie aveți nevoie de:

  • 100 g unt de cacao
  • 40 g unt de shea
  • 50 g lapte-praf (eu am folosit lapte-praf de capră)
  • 6 g lysolecitină

frunzulie de baie1

Pentru ”frunzulițele” cu mușețel adăugăm în plus și:

  • 2 lingurițe mici de floare de mușețel
  • 2 g ulei de parfum de mușețel (eu am pus tinctură de mușețel)

Pentru ”frunzulițele” cu lavandă adăugăm în plus și:

  • 2 lingurițe mici de flori de lavandă
  • 2 g ulei de parfum cu aromă de lavandă

Observație! Eu am pisat un pic florile în mojar, dar am folosit și bucăți întregi pentru decorare.

Iată și întreg procesul de preparare:

  1. La foc mic într-un pahar termorezistent (eu am folosit un vas din oțel inoxidabil) așezat în bain-marie, se topesc untul de cacao și cel de shea. Grăsimile nu se încălzesc prea mult, pentru a-și păstra calitățile nutritive și aspectul frumos după ce se întăresc.frunzulite de baie 2
  2. Se oprește sursa de căldură, apoi se adaugă în grăsimi laptele-praf și lysolecitina. Se amestecă toate cu mixerul pentru a obține o pastă omogenă, după care aceasta se împarte în două.frunzulițe de baie 4
  3. La o jumătate se adaugă pudra și florile de mușețel și uleiul de parfum de mușețel, iar la cealaltă jumătate pudra și florile de lavandă și uleiul de parfum cu aromă de lavandă. Se lasă ambele amestecuri la răcit, după care se toarnă în forme de frunzulițe, unde se vor răci complet. Se lasă frunzulițele în forme timp de 2-3 zile, pentru a a corda timp untului de cacao să se întărească.
  4. ”Frunzulițele” de baie au un termen de valabilitate 6-12 luni.frunzulite

”Frunzulițele” de baie se păstrează cel mai bine în celofan, dar se pot împacheta și în folie de nailon.

Iată că eu am pregătit deja și un mic cadou pentru o bună prietenă. O să aștept și de la ea păreri vis-a-vis de acest produs de baie preparat acasă.

frunzulite cadoujpg

Eu vă doresc mult spor la experimentat și sper să vă iasă produsele mult așteptate! Pupici.

 

Comentarii

Salut, mă numesc Gabriela Galamaga. Sunt designer și creator de produs. De mai bine de 12 ani creez păpuși, ursuleți teddy și decorațiuni de interior. De profesie sunt editor de imagine și redactor. De un an și jumătate sunt mama unui băiețel minunat. Sunt pasionată de artă și film. Îmi plac cărțile pentru copii și biografiile. În timpul liber creez lucruri de mână și scriu texte. Visez într-o bună zi să public o carte pentru copii. Sper că veți citi cu plăcere interviurile mele pe Revista Atelierul iar tutorialele pas cu pas vă vor inspira și pe voi să creați lucruri de mână.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. ioana

    25 septembrie

    Gaby, unde gasesc de cumparat LYSOLECITINA? Multumesc anticipat

  2. Rux Copilarim

    11 septembrie

    Foarte interesant Gaby!! Iti multumim pentru tutorial :)!
    Mie mi-ar placea sa incerc cu galbenele:D.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share