Amintiri din vacanță

Distribuie articolul:
Share

Dacă miresmele ar fi vizibile precum culorile, aş vedea grădina în vară asemeni unor nori pictaţi în toate culorile curcubeului. – Robert Bridges 

Vara e vremea concediilor, a vacanţelor, a călătoriilor, a drumeţiilor dar şi o perioadă propice pentru redescoperirea pasiunilor şi a talentelor de mult uitate, a reîntâlnirii cu vechile hobiuri, pe care poate din lipsă de timp le-am abandonat dar a venit vremea să le recuperăm, dar şi o perioadă în care putem încerca lucruri noi şi inedite, ne putem auto depăşi limitele şi să ieşim din zona noastră de confort.

De exemplu, dacă în copilărie am fost talentaţi la desen putem încerca ceva mai deosebit precum să pictăm haine nu neapărat tablouri, dacă ne-a plăcut lucrurul de mână putem să dăm o pată de culoarea propriei locuinţe creând accesorii şi obiecte mai deosebite din hârtie, lemn, ceramică sau material textil precum lampioane, rame foto, casete de bijuterii, afişe şi vederi sub formă de tablouri şi lista poate continua.

tutoriale atelierul

Tutorial mărgele texturate // Tutorial coronița cu amintiri // Tutorial cutie vintage // Croșetează un necessaire

Iar dacă în timpul liber ne place să croşetăm, să brodăm, să tricotăm sau să coasem putem scotoci în cufărul bunicii şi să găsim lucruri vechi, dar extraordinar de bine păstrate. Acestea sunt adevărate comori pe care le putem scoate din nou la lumină să le recondiţionăm şi să le purtăm cu mândrie, căci să nu uităm cea ce e clasic nu piere niciodată, e întotdeauna elegant şi de bun gust, fie că vorbim de haine, accesorii sau bijuterii.

Să nu ne fie teamă să ieşim din tipare şi din cotidian, să aducem din nou moda vintage în prim plan, să fim unice, să îndrăznim să combinăm culorile dar şi materialele.

Chiar dacă din punct calendaristic a sosit toamna, vara e încă prezentă deci să ne bucurăm în continuare de căldura şi lumina ei, să purtăm în suflet dar şi să împărtăşim cu alţii amintirile acumulate dar şi pasiunile redescoperite. Să râdem mai mult şi mai des. Să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Să petrecem mai mult cu persoanele pe care le iubim. Să păstrăm savoarea mării şi aroma proaspătă a muntelui până vara viitoare.

Articol scris de Oana Mateiu

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share