CITEȘTI

Artă și creativitate în Octombrie la Fundația Cale...

Artă și creativitate în Octombrie la Fundația Calea Victorie

Distribuie articolul:
Share

Fundația Calea Victoriei va găzdui în luna Octombrie cursuri practice și teoretice de Fotografie, Desen, Pictură, Actorie și Istoria Artei. Fie că vrei să pictezi, să desenezi, să afli mai multe despre istoria artei sau să îți dezvolți abilitățile în teatru și fotografie, te invităm în casa prietenoasă din Popa Soare 40 să te bucuri de frumusețea și creativitatea acestor cursuri.

Primul curs la care te așteptăm este Cursul de DESEN: creion, cărbune, pastel, din 7 Octombrie – Oricine poate învăța să deseneze, deoarece desenul poate însemna talent și imaginație, dar în aceeași măsură poate însemna doar observație, măsurători și exercițiu. La acest curs vei afla bazele desenului, cum să folosești umbre și lumini, cum să faci un crochiu, dar și noțiuni teoretice care te ajută să îți lărgești orizonturile.

ilustratie octombrie

Dacă pasiunea ta este fotografia și îți dorești să surprinzi prin lentila aparatului cele mai vii momente ale vieții, te invităm la cursul de FOTOGRAFIA URBANĂ pentru începători, din 13 Octombrie . Atelierul îți oferă cadrul relaxat în care poți descoperi noi valențe ale artei fotografice, învățând alături de alți oameni pasionați ca tine funcțiile tehnice ale apartului, dar și reguli de compoziție și de developare.

Vrei să experimentezi arta într-o maniera practică? Să îți manifești creativitatea și inspirația? Vino la CURSUL DE PICTURĂ: Arta portretului, din 22 Octombrie și află cum să deseneazi sau picteazi diferite tipuri de portret (academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură) și cum, cu ajutorul liniilor și petelor de culoare, poți surprinde caracterul personajului.Vei exersa toate aceste cunoștințe în trei portrete realizate la curs.

Dacă îți dorești să scapi de emoții și să relaționezi cât mai bine cu cei din jur, ia parte la jocurile inspirate din cadrul Atelierului practic de TEATRU, din 27 Octombrie – Pe parcursul celor 7 întâlniri vei gusta un pic din metodele de tehnică teatrală, pe care le vei aplica și experimenta pe textele propuse. Astfel îți stimulezi creativitatea și inspirația pentru fiecare text în parte, iar la finalulu cursului vei avea ocazia sa îți joci rolul într-un mic spectacol.

La final de lună am pregătit pentru tine un CURS DE ISTORIA ARTEI: Antichitate, Renaștere și Modernitate, din 29 Octombrie pe parcursul căruia vei păși în lumea facinantă a artei și vei asculta povestea minunată a câtorva secole din cronologia artei europene. Pornind din din Antichitate până în secolul XX vei vedea cum s-a configurat idealul estetic clasic, ce a însemnat Renașterea și cum s-a dezvoltat pictura barocă. Continuăm cu avatarurile modernității: Romantism, Realism, Impresionism. Iar în final vei descoperi mișcările de avangardă și pictura abstractă.

Programul complet al cursurilor lunii octombrie pe www.victoriei.ro

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

Mai multe detalii pe www.victoriei.ro

Urmărește contul de You Tube al fundației

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share