CITEȘTI

Recenzie: Quilling – decorațiuni moderne

Recenzie: Quilling – decorațiuni moderne

Distribuie articolul:
Share

Cartea pe care am să o prezint, Quilling – decorațiuni moderne de Patrick Kramer a apărut la Editura Casa în colecția Idei creative alături de alte 110 ghiduri esențiale pentru oamenii creativi. Acest ghid prezintă o introducere în confecționarea obiectelor din hârtie, de la materialele necesare la tehnicile esențiale de manipulare a hârtiei, continuând apoi cu o serie de tutoriale pentru decorațiuni de tot felul. Cartea mai conține si o serie de șabloane ajutătoare gândite special pentru tutorialele menționate anterior, astfel ca oricine să poată crea forme urmând câțiva pași simpli.

110modern quilling_B1-4.indd

Quilling-ul sau „spiralarea hârtiei” este o tehnică care datează cu secole în urmă, fiind folosită la început în confecționarea diferitelor decorațiuni care împodobeau altarele. La acea vreme se foloseau fâșii aurite de pergament care erau rulate folosind tulpinile unor pene (englezescul „quill”) de aici provenind și denumirea de quilling.

În ultimii ani tehnica quilling a redevenit populară, fiind folosită la confecționarea de tablouri, decorațiuni, împodobirea diverselor obiecte precum cutii din lemn sau carton sau chiar bijuterii.

De ce să folosim hârtia? Pentru că este un material cu posibilități infinite și în același timp foarte accesibil tuturor. Odată ce înveți o serie de tehnici de bază și începi să experimentezi vei vedea că aceasta reprezintă un mediu de lucru foarte prietenos. Şi cum în artă avem liber la exprimare, putem improviza multe lucruri din hârtie. Diverse tipuri de hârtie ofera multiple avantaje, astfel putem folosi hârtie texturată, hârtia de calc – care prezintă o semitransparență, hârtia fotografică – care este mai dură și își păstrează forma.

quilling modern

De asemenea, nu uitați că nu trebuie să vă limitați la hârtie. Puteți folosi împreună cu aceasta și vopsele pentru a face totul mai interesant. Si ca să vă dau un exemplu, în fotografia de mai jos puteți vedea niște margele de hârtie pe care le-am confecționat prin tehnica mea preferată – tehnica cerc strâns. Le-am vopsit apoi cu acuarelă și le-am aplicat un strat de lac. Pot fi astfel folosite la confecționarea de brățări sau coliere cum este cel din imaginea de mai jos.

collaj quilling

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui hobby sau pur și simplu aveți nevoie de inspirație, ați ajuns unde trebuie! Iar dacă arta spiralării hârtiei nu va surâde, Editura Casa are o întreagă colecție de cărți cu tutoriale simpatice, povestite pe îndelete.

Spor la spiralat!

Credit foto: Monica Opincariu // Editura Casa

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share