CITEȘTI

Suntem finalişti la Elle Decoration Romania

Suntem finalişti la Elle Decoration Romania

Distribuie articolul:
Share

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia din 2014 este finalist la Elle Decoration Romania. Dacă veţi considera că merităm votul vostru, ne puteţi vota până pe 20 noiembrie, aici: http://www.elle.ro/decoration/voteaza/proiect/109

Este o onoare pentru noi să fim într-o companie atât de selectă!

Ne mândrim cu produsele de autor existente în România şi ne bucurăm să vedem un număr impresionant de înscrieri extraordinare.

În ultimii patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Confirmarea acestui merit a venit și prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

10380900_894518023899639_7075087621910407983_n_72dpi

Până în prezent echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie a reuşit să creeze prin intermediul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs,  atmosfera unor galerii de artă în diferite spaţii alternative de consum de cultură: Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire, Cinema Elvira Popescu, Expirat, Energiea, Acuarela, Ceainăria Bernschutz & Co, Attitude Ballet Studio,  în Bucureşti, Teatru Fix în Iaşi şi Centrul de Cultură Urbană Casino în Cluj-Napoca, AMBASADA în Timişoara.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este organizat de echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie, organizaţie non-profit ce susţine – de mai bine de cinci ani – abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Obiectivul general al proiectului este construcția transparentă şi obiectivă a unei comunităţi viabile la nivel naţional a creatorilor și designerilor de produs, punând accentul pe debut, calitate, încurajarea intervenţiei culturale şi importanţa simbiozei tradiţie-contemporan. Schimbarea mentalităţii că obiectele de autor sunt inferioare unei opere de artă este de asemenea, un obiectiv important al proiectului.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share