Suntem finalişti la Elle Decoration Romania

Distribuie articolul:
Share

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia din 2014 este finalist la Elle Decoration Romania. Dacă veţi considera că merităm votul vostru, ne puteţi vota până pe 20 noiembrie, aici: http://www.elle.ro/decoration/voteaza/proiect/109

Este o onoare pentru noi să fim într-o companie atât de selectă!

Ne mândrim cu produsele de autor existente în România şi ne bucurăm să vedem un număr impresionant de înscrieri extraordinare.

În ultimii patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Confirmarea acestui merit a venit și prin includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

10380900_894518023899639_7075087621910407983_n_72dpi

Până în prezent echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie a reuşit să creeze prin intermediul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs,  atmosfera unor galerii de artă în diferite spaţii alternative de consum de cultură: Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Francez, Bistro Chez Elvire, Cinema Elvira Popescu, Expirat, Energiea, Acuarela, Ceainăria Bernschutz & Co, Attitude Ballet Studio,  în Bucureşti, Teatru Fix în Iaşi şi Centrul de Cultură Urbană Casino în Cluj-Napoca, AMBASADA în Timişoara.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este organizat de echipa Asociaţiei Atelierul de Creaţie, organizaţie non-profit ce susţine – de mai bine de cinci ani – abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești.

Obiectivul general al proiectului este construcția transparentă şi obiectivă a unei comunităţi viabile la nivel naţional a creatorilor și designerilor de produs, punând accentul pe debut, calitate, încurajarea intervenţiei culturale şi importanţa simbiozei tradiţie-contemporan. Schimbarea mentalităţii că obiectele de autor sunt inferioare unei opere de artă este de asemenea, un obiectiv important al proiectului.

Comentarii

Share