CITEȘTI

Lansarea catalogului Nopţii albe a creatorilor şi ...

Lansarea catalogului Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs 2015

Distribuie articolul:
Share

După o lungă perioadă în care am organizat Noaptea albă a creatorilor şi designerilor şi creatorilor de produs, 2015, în trei oraşe: Cluj Napoca, Bucureşti, Timişoara, pe 14 noiembrie  am lansat catalogul ediţiei. Mulţumim Pallets Concept Bar, Alexandra Gătin şi Cătălin Gătin pentru găzduirea evenimentului.

Catalogul în format online se poate citi şi downloada de aici.

Catalogul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, în format print şi 100% gratuit, este disponibil momentan în:

Bucureşti la Pallets Concept Bar (Str. Vasile Stroescu, nr. 40)

Cluj Napoca la Gabriela Popescu Make Up Academy (Str. Paris, nr. 55)

Timişoara la AMBASADA (Str. Anton Seiller, nr.2)

Biblioteca Naţională Bucureşti

Revenim cu noi şi noi locaţii

Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de produs cuprinde o serie de expoziții de produse de autor – concepute și create de designeri de bijuterie sau mobilier, fashion designeri și artiști plastici. Cele trei nopți albe pe care le-am petrecut împreună, asezonate cu muzica DJ-lor invitați, au servit și ca o platformă de dialog între creatori și vizitatorii curioși.

Fotografiile sunt realizate de Oana Voinea & Daniela Lazăr, şi albumul complet este aici.

Revista Atelierul102 Revista Atelierul 101

Catalog catalogjpg Revista-Atelierul-9 Revista-Atelierul-3 Revista-Atelierul-2 Revista-Atelierul62

Ajuns la a patra ediție, proiectul inițiat de Mihaela Ion & Teodora Vlădescu alături de echipa Asociaţiei Atelierul de Creație, s-a desfășurat în luna octombrie în Cluj (Centrul de Cultură Urbană – Casino), București (Institutul Cultural Român) și Timișoara (Ambasada). Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de produs este un proiect singular în România, care promovează design-ul contemporan prin evenimente, atât în București, cât și în alte orașe din țară.

Revista-Atelierul44 Revista-Atelierul34 Revista-Atelierul19 Revista-Atelierul14 Revista-Atelierul11 Revista-Atelierul7 Revista Atelierul Revista Atelierul 103 Lansare catalog

catalog34Catalog_revista Atelierul Revista-Atelierul-lansare-cEchipa proiectul este formată din: Mihaela Ion, Teodora Vlădescu, Valentin Grosoşiu, Anca Ionescu, Daniela Lazăr, Gabriela Gorgan, Gabriela Gheorghe, Daniel Mircea, Elisa Ene, Andreea Manea, Ramona Croitoru (Roşca).

Voluntarii şi prietenii proiectului sunt: Ioana Gînscă- Botiş, Monica Opincariu, Elena Enciu, Elena Gheorghiu, Ramona Chifu Mateescu, Loredana Martalog, Mirela Stoica, Andreea Darie, Ștefan Balea, Cristina Vasc, Adriana Tuluca-Marina, Raluca Pucani, Bogdana Mircea, Elena Caloian, Dragoş Vrabete, Silviana Petre.

Un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

În ultimii patru ani, Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de produs a devenit o platformă activă de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Confirmarea acestui merit a venit și prin includerea proiectului printre finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.  Iar anul acesta proiectul este finalist la  Elle Decoration Romania, puteţi să ne votaţi aici.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share