CITEȘTI

TEXTilia – poveşti şi târg de sezon ţesute cu dich...

TEXTilia – poveşti şi târg de sezon ţesute cu dichis

Distribuie articolul:
Share

Ce ne propunem? Dacă este să ne referim strict la meşteşug: dorim să organizăm un eveniment realizat cu dibăcie şi, mai mult, cu viclenie. De ce? Pentru că ne propunem să reunim în aceleaşi loc artişti, designeri, meşteşugari şi meşteri populari, fotografi de produs şi oameni de promovare.

Revista-Atelierul

Vor fi patru zile intense de vorbit, argumentat, dezbătut şi expunere cu vânzare – obiecte realizate cu migală de către angajaţi ai afacerilor sociale cu unicul scop de a broşa împreună meşteşuguri şi responsabilitate comunitară.
Evenimentul TEXTilia – poveşti şi târg de sezon ţesute cu dichis este realizat în perioada 19-22 noiembrie 2015 în ordinea următoare:

Primele două zile, de conferinţă (19 – 20 noiembrie între orele 10.00 – 17.00, stau sub semnul energiei oamenilor creativi şi reprezintă o întâlnire care promovează sinceritatea şi drepturile de autor în creaţie; tocmai de aceea l-am invitat pe Matei Pleşa, fotograf de obiect şi iniţiator al proiectului Fascinația Meşteşugului, am invitat să vă vorbească un expert în marketing, care să te îndemne cum să-ţi promovezi afacerea sau pe cine să alegi în promovarea ei, şi aici vorbim despre subiecte sensibile: cum să-ţi stabileşti preţul, unde şi cum să-ţi promovezi, plasezi şi să-ţi vinzi produsul, cum să-ţi creezi o bază de date sau cum să te adresezi unei publicaţii sau unui sponsor. Vă mai prezentăm şi un studiu de caz, pentru că suntem convinşi că puterea exemplului primează, indiferent de cine ce zice şi vă explicăm mai multe despre cum afacerile sociale pot să realizeze obiecte cu meşteşug şi să se angajeze în schimbări comunitare.

Expoziţia cu vânzare (21 – 22 noiembrie între orele 10.00 – 18.00) acceptă înscrieri încă de azi la adresa [email protected] şi caută oameni care vor să expună sau să vândă produsele pe care le confecţionează. Înscrierea este gratuită, oferim stand, cazare şi masă – pentru cei care nu sunt din judeţul Cluj – plus posibilitatea de participare la conferinţa amintită mai sus.
Orice interes manifestat prin recomandări, critici, idei bune sau înscriere la eveniment ne bucură, aşa că nu fiţi ezitanţi, căci propunem o acţiune utilă pentru toţi cei care au curajul să se expună la Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca, un loc în care exprimarea afacerilor sociale şi pasiunea pentru artă sunt apreciate!

Textilia este o Structură de Economie Socială care-și desfășoară activitatea în localitatea Sic din Cluj-Napoca Proiectul “Punți comunitare” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share