CITEȘTI

Dan Perjovschi, mentor în incubator107

Dan Perjovschi, mentor în incubator107

Distribuie articolul:
Share

Ce? De la MoMA la Tate Modern, de la Bienala din Veneția la Centrul Pompidou din Paris, de la atelierul de lucru personal la incubator107.
Ne adunăm în mansarda incubatorului pentru a afla povestea artistului inter(și)național Dan Perjovschi: de ce a renunțat la pictura clasică în favoarea picturii pe zidurile marilor muzee din întreaga lume; despre cum a reușit să-și expună lucrările în galeriile din New York, Paris, Berlin, Milano și Madrid; despre artă, sacrificiu, pasiune și inspirație.
În lumea extrem comercializată de astăzi toată lumea vrea obiecte. Îmi asum riscul de-a face o artă de atitudine. Desenele se şterg, ideile ba.

miercuri - Mentor in incubator_Perjovschi

Cu cine? Cu Dan Perjovschi. Este un artist complet care îmbină elemente din desenul clasic cu cel animat și cu graffiti. Șevaletul lui sunt pereții marilor muzee sau diverse spații publice. Și-a expus creațiile în Revista 22, jucând un rol activ în dezvoltarea culturii românești, ca mai apoi să fie invitat să deseneze în ziarele din Luxemburg. Momentul de vârf al carierei sale a fost atunci când a desenat zidul din spaţiul central al celui mai important muzeu de artă din lume – MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York).

Când? Marți@incubator107 , 08 Decembrie de la 19:00 la 21:00

Unde? Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Nu vă panicați! incubator107 nu vă trădează, ci devine cetățean model.
Donația de 30 lei va fi obligatorie, dar ai 3 excepții de la regulă. Ești rebel, dar rebel legal.

1. COMBINATORUL: Vino cu 2 prieteni și dați fiecare 25 lei!
2. VIZIONARUL: plătești toate întâlnirile unui atelier, dai cu 15% mai puțin.
3. PRÂSLEA: ești student sau elev, dai 20 lei.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share