Micile păpuși create de Ana Salvador

Distribuie articolul:
Share

Ana Salvador s-a născut în Barreiro, un orășel micuț din Portugalia, dar s-a stabilit și activează de ceva timp în Amsterdam, Olanda. Este pasionată de artă încă din copilărie, când obișnuia să deseneze și să picteze. Pasiunea ei pentru sculptură a apărut mai tîrziu în anii de studenție, când a început să frecventeze clasele de sculptură, desen și schițe. A absolvit facultatea de design în comunicare. Astăzi Ana își dedică tot timpul sculpturilor din lut polimeric, din motiv că acesta este materialul ei preferat de lucru, dar are creații extraordinare și din porțelan.
Artista găsește inspirație într-o varietate de surse precum: corpul uman, antichități, ornamente, textile și dantelă. Art nouveau, arta victoriană, pre Raphaelite, simbolismul, stilul gotic și altele le veți descoperi în îmbrăcămintea minunatelor păpuși pe care le crează Ana Salvador.
Fiecare păpușică este unică, cu un caracter aparte și reprezintă anumite gesturi imortalizate în timp. Toate au câte o istorie de povestit și pare că dincolo de lutul polimeric din care sunt făcute aceste păpușele se ascunde un suflețel mare și frumos care abia așteaptă să fie descoperit și îndrăgit.

Carolyn și Dolly

Carolyn ( înălțime 28cm ) și Dolly ( înălțime 7cm )

Catie și Danny cu micuțul ursuleț

Catie (înălțime 19 cm) și Danny cu micuțul ursuleț (înălțime 10 cm)

Liz și Teddy

Liz (înălțime 10cm) și Teddy (înălțime 2cm)

Micuța Alice și Bunny

Micuța Alice (înălțime 9 cm ) și Bunny (înălțime 2 cm)

Emmy și păpușica ei Lila

Emmy (înălțime 30cm) și Lila, păpușica ( înălțime 8cm)

Olivia și ursulețul ei Lila

Olivia (înălțime 29cm) și ursulețul Lila ( înălțime 8cm)

sursa poze:  www.dragonflyworks.nl

Comentarii

Share