DIY de Crăciun – cum să-ți faci propriul sătuc luminos

Distribuie articolul:
Share

Acum câteva zile v-am arătat cât de frumoase sunt sătucele de Crăciun și cum pot contribui la completarea unui decor festiv. Mie mi-au plăcut foarte mult, așa că m-am hotărât să-mi fac și eu unul!

Pentru început am adunat toate materialele:

  • o coală de carton de 100 x 70 cm
  • creioane și gumă de șters
  • o riglă (pentru tine am pregătit câteva șabloane)
  • foarfecă și cutter
  • culori acrilice
  • bureței și pensule
  • scotch de hârtie
  • instalație luminoasă de brad

DIY sat de Craciun Atelierul - 1

Pasul 1: Măsurăm și desenăm

Am început cu coala de carton, am îndoit-o pe jumătate, iar apoi am mai îndoit o bază de 5 cm la mijlocul colii. În felul ăsta am creat două planuri, cel din față înalt de 30 cm, iar cel din spate de 35 cm, cu baza între ele.

DIY sat de Craciun Atelierul - 2

Apoi am deschis coala și am început să desenez. Pe planul din spate am făcut mulți brazi și o căbănuță, iar pe planul principal am făcut mai multe case de dimensiuni diferite și câțiva brazi printre ele. Eu am folosit o riglă ca să desenez elementele satului, dar dacă nu te pricepi la desen poți folosi șabloanele de mai jos (printează-le pe carton, decupează-le și trasează după ele linii pe coala de carton).

Brazi pentru satul de Crăciun

Case pentru satul de Crăciun

DIY sat de Craciun Atelierul - 3

Pasul 2: Decupăm

Cu o foarfecă mare am tăiat toate marginile și colțurile făcute de crengile de sus ale brazilor, iar apoi cu un cutter am decupat crengile de jos, ușile și ferestrele caselor.

DIY sat de Craciun Atelierul - 4

La tăiatul ferestrelor îți recomand să tai toate liniile verticale, apoi să întorci coala la 90 de grade și să tai din nou, restul liniilor, vertical.

După 30 de minute satul era gata decupat!

DIY sat de Craciun Atelierul - 5

Pasul 3: Colorăm

Poți colora cât de mult sau de puțin vrei din sat. Eu am ales să colorez acoperișurile caselor și brazii. Am folosit un amestec de roșu, ocru și puțin galben pentru culoarea acoperișurilor. Iar pentru brazi am combinat verde cu galben și puțin alb. Nu am folosit apă ca să dizolv culorile! Dacă tu folosești acuarele sau guașe, ai grijă să pui cât mai puțină apă posibilă, altfel riști să se strice baza de carton.

DIY sat de Craciun Atelierul - 6

La pasul ăsta poți folosi fie pensule, fie bureței. Eu am preferat să folosesc bureți. Îmi plac pentru că te ajută să creezi texturi interesante. După ce am terminat de colorat, am înmuiat un burețel în alb și am tamponat cu grijă copacii și acoperișurile, pentru a obține un efect „nins”.

DIY sat de Craciun Atelierul - 7

După nici 10 minute, terminasem:

DIY sat de Craciun Atelierul - 8

 

Pasul 4: Ce facem cu ferestrele?

Dacă am lăsa ferestrele decupate, s-ar vedea prea puternică lumina de la instalația de brad. Așa că le-am acoperit cu scotch de hărtie, care e destul de transpernt încât să creeze o lumină difuză, odată ce montăm instalația.

DIY sat de Craciun Atelierul - 9

Am lipit câte un pătrățel de scotch în dreptul fiecărei ferestre, cu partea lipicioasă înspre exterior.

DIY sat de Craciun Atelierul - 11

Ăsta e momentul în care mi-am amintit că am sclipici! Și l-am folosit din belșug peste ferestre.

DIY sat de Craciun Atelierul - 10

Pasul 5: Lumini

Am folosit o instalație clasică de brad, cu becuri tip „bob de orez”. Am lipit cu grijă câte un beculeț în spatele fiecărei ferestre.

DIY sat de Craciun Atelierul - 12

Pentru că instalația era mai lungă decât satul meu, restul de lumini le-am ascuns pur și simplu între cele două planuri.

DIY sat de Craciun Atelierul - 15

Pasul 6 : Stinge lumina!

Și bucură-te de sătucul tău de Crăciun.

DIY sat de Craciun Atelierul - 14

DIY sat de Craciun Atelierul - 13

Dacă îți faci un sat de Crăciun urmând tutorialul nu uita să ne trimit câteva poze pe adresa poza@revista-atelierul.ro. O să le publicăm în următorul PDF Atelierul de Crăciun!

 

Comentarii
2 Comments
Share