CITEȘTI

DIY de Crăciun – Cum ambalăm cadourile

DIY de Crăciun – Cum ambalăm cadourile

Distribuie articolul:
Share

După ce am trecut în revistă mai multe tipuri de ambalat cadourile de Crăciun, revin acum cu un tutorial inspirat din acel articol. Am ales împachetarea peste care se suprapune o „țesătură” de fâșii. Dar, spre deosebire de cele sugerate acolo, eu voi folosi panglici continue pentru fiecare din cele două direcții. Avantajele sunt că panglica poate fi refolosită apoi și că avem o întrețesere pe ambele părți unde cele două direcții se intersectează.

Avem nevoie de:

cutia cadoului, bineînțeles;

hârtie de împachetat. Pentru a face mai clare imaginile, eu am ales o foaie albă de hârtie subțire obișnuită. Există în magazine coli mari de hârtie albă, potrivite și pentru cutii mai mari, dar puteți folosi orice hârtie credeți că e potrivită. Eu am încercat chiar și cu o bucată mare de organza, dar materialul „fuge” și nu poate fi lipit, doar cusut. În cazul în care folosiți panglici în două culori, e preferabil ca ambalajul să fie simplu și să nu aibă modele care să distragă atenția de la „țesătura” pe care o veți efectua;

panglici de care doriți (satin, organza, catifea, bumbac…). Calculați lungimea fiecăreia din cele două panglici în funcție de mărimea cutiei. Trebuie să ajungă să o înfășoare de câte ori e nevoie (la mine, de cinci și șase ori), plus câțiva centimetri de rezervă; o panglică va cuprinde 2 lungimi și 2 grosimi de cutie la fiecare înfășurare; cealaltă va cuprinde 2 lățimi și 2 grosimi;

– după preferințe: bandă scotch, lipici sau bandă dublu-adezivă. Scotch-ul se vede, pentru că e lipit pe deasupra, deci merge doar pe ambalaje lucioase. Lipiciul trebuie să fie foarte puternic și lungește timpul de lucru, pentru că trebuie să aibă vreme să se usuce. Banda dublu-adezivă mi s-a părut cea mai potrivită pentru acest tip de ambalare: e rezistentă și, dacă e tăiată la dimensiunile potrivite, nu se observă.

foarfece sau cutter.

IMG_7700_sized

Și acum, la treabă!

Am ambalat frumos cutia în hârtie. În locurile unde trebuiau prinse capetele, am strecurat bucăți de bandă dublu-adezivă.

IMG_7701_sized

Apoi am trecut la panglici. Pe capătul primei panglici am lipit o bucată de bandă dublu-adezivă. După îndepărtarea stratului galben protector din imagine, am fixat (prin lipire) capătul panglicii pe dosul pachetului, fix pe marginea lui. Dacă nu sunteți siguri unde anume trebuie fixat acest capăt ca să iasă o țesătură la locul potrivit pe fața pachetului, nu îndepărtați încă stratul protector al benzii. Va îngreuna puțin lucrul, dar e mai sigur așa. Aveți doar grijă să lăsați suficientă panglică pe acest dos de pachet (e preferabil să mai tăiați decât să nu ajungă).

IMG_7702_sized

Am înfășurat cutia de câteva ori cu panglica, având grijă ca aceasta să fie întinsă și fâșiile să se așeze paralel. Puteți fixa celălalt capăt al panglicii în același mod după ce terminați înfășurarea dacă poziția fâșiilor e corectă. Veți observa că, pe latura unde se încheie un tur de înfășurare, panglicile vor avea o direcție ușor diagonală.

tutorial_1_sized

A doua panglică e fixată înainte de porni înfășurarea astfel încât partea lipită să prindă ambalajul, nu panglica de dedesubt.

tutorial_2_sized

În imaginile mele, dosul nu a fost țesut și el, pentru a face mai ușoare explicațiile. Dar atunci când lucrați dumneavoastră, procedați la fel și pe față, și pe dos cu întrețeserea panglicilor. Treceți capătul nefixat al celei de-a doua panglici alternativ pe dedesubtul și pe deasupra fâșiilor deja întinse perpendicular. La următorul rând, schimbați ordinea (fâșia trecută pe dedesubt acum va veni pe deasupra și invers). Continuați până ajungeți la lățimea dorită pentru țesătură.

tutorial_3_sized

Cum arată fața cutiei la sfârșit:

IMG_7715_sized

Dacă ați țesut panglicile și pe dos, aici vedeți cum ar trebui să arate pachetul înainte de împletirea ultimului segment de panglică și fixarea acesteia.

IMG_7721_sized

 

Trageți ușor de ambele panglici pentru a le întinde bine și aliniați cât mai paralel segmentele împletite, apoi fixați capătul final tot cu bandă dublu-adezivă pe marginea coletului.

IMG_7716_sized

Puteți face diferite variațiuni pe această temă. De exemplu, așa arată același procedeu cu panglicile distanțate. Pentru această situație, fixați doar capătul inițial al celor două panglici, înfășurați-le bine dar nu prea întins, iar după țesere distanțați-le cât doriți. Fixați celelalte capete.

IMG_7718_sized

De asemenea, iată încă două variante: una cu panglici în culori crăciunești, iar cealaltă în stil eco-rustic, cu ambalaj reciclat (acel sul de carton în jurul căruia se înfășoară hârtia de ambalaj obișnuită), sfoară de iută și nasture mare de lemn ca accesoriu și pată de culoare. Sfoara trebuie înnodată pe dos sau prinsă cu lipici.

tutorial_4_sized

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share