Tutorial: ghirlandă de Crăciun

Distribuie articolul:
Share

Ieri tocmai ce am împărtășit cu voi ghirlandele care ne-au inspirat iarna aceasta. Iar astăzi vă prezint un tutorial numai bun pentru iureșul dinaintea Crăciunului: puteți crea ghirlanda în vreme ce cozonacul e la cuptor, și vă va mai rămâne timp și să împachetați un cadou!

Modelul pe care l-am ales, ghirlanda din stegulețe, e de obicei asociat cu vara, petrecerile în grădină, parade sau competiții sportive. Ei bine, cu materialele și culorile potrivite, o asemenea ghirlandă poate face parte cu succes din decorul vostru de Crăciun.

Ghirlanda: materiale necesare

1. Pentru ghirlandă aveți nevoie de: pânză de bumbac (dar puteți apela și la fetru, iută sau chiar hârtie), panglică asortată, foarfecă, ac și ață (sau mașină de cusut), ace cu gămălie.

bunting_tutorial_2

2. Tăiați apoi din materialele alese, triunghiuri. Puteți desena un tipar după care să le tăiați, triunghiurile mele au avut baza de 8 cm și înălțimea de 12-14 cm și am folosit o foarfecă în zig-zag pentru efect și pentru ca pânza să nu se destrame.

ghirlanda stegulete

3. Pasul următor: cu acele cu gămălie, prindeți triunghiurile de pânză de panglică. Așa veți avea o idee cum va arăta ghirlanda voastră și veți putea modifica ordinea stegulețelor după plac. Apoi puteți trece repede-repede la următorul pas 🙂

tutorial ghirlanda masina de cusut

4. La mașina de cusut, sau mai simplu, cu ac și ață, coaseti stegulețele și panglica împreună.

Și iată! Ghirlanda ta este gata! E timpul să scoți cozonacul din cuptor!

bunting_tutorial_5

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share