CITEȘTI

Ep. 42 Aleg să port produse made in Ro: József Vas...

Ep. 42 Aleg să port produse made in Ro: József Vass

Distribuie articolul:
Share

Reîncepem în forţă rubrica Aleg să port produse made in Ro, iar în primul articol din 2016 József Vass – ilustratorul din spatele brandului Mr. Musette – ne menţionează de ce poartă, promovează şi, cel mai important, oferă cadouri produse made in Ro. Am prezentat brandul Mr. Musette în cadrul Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia 2015, şi ne face o deosebită plăcere să continuăm colaborarea cu József.

Nume, prenume: Vass József

Detalii despre tine: Am absolvit grafică şi design la Universitatea Creştină Partium din Oradea. Am început să lucrez ca grafic designer, însă am realizat că mă regăsesc mai bine în lumea ilustraţiilor şi am optat să continuu pe acest drum. Am lucrat ca 2D artist timp de cca. 4 ani pentru o companie din Cluj-Napoca, iar în momentul de faţă lucrez ca freelancer. De-a lungul acestui timp am încercat să îmi creez un stil unic de ilustraţie, care să mă reprezinte ca artist. Pe lângă proiectele de zi cu zi, lucrez şi la un proiect personal de ilustraţie sub denumirea de Mr. Musette.

Meseria de bază: ilustrator

Designerii/creatorii preferaţi: Cunosc foarte mulţi designeri şi artiști români care îmi plac. În general iubesc creativitatea oamenilor de orice fel. Însă unii dintre preferaţii mei sunt: Caravana Handmade, Patore, Cutie Cards, Ta-da, Constantin Nautics, Peticel Craft.

Pozele sunt din arhiva personală a lui József.

 Brăţară și colier cu piatră labradorit de la Caravana Handmade

Brăţară de la Caravana Handmade

Colier cu piatră labradorit de la Caravana Handmade

Papion de lemn de la Patore

Aleg să port produse unicat/ made in Ro pentru că: sunt creaţii unice, în care se regăsesc efortul şi pasiunea creatorilor, şi purtându-le le pot aprecia în totalitate, nu doar de la distanţă. În acelaşi timp, purtându-le şi accesorizând unele dintre ţinute, consider că şi personalitatea mea devine unică, la fel ca aceste produse.

Purtându-le de multe ori, ele reuşesc să îmi scoată în evidenţă persoana şi personalitatea mea de artist. Chiar dacă se găsesc mai puţine produse/accesorii unicat pentru bărbaţi, de fiecare dată când văd ceva nu ezit să le achiziţionez. Însă îmi place să le fac şi cadou ori de câte ori am ocazia, căutând printre aceste obiecte în funcţie de personalitatea fiecăruia.

***

Rubrica „Aleg să port produse made in Ro” îşi propune să prezinte clar şi coerent ideea că un produs de designer sau de autor este mult mai chic și personal decât unul de duzină, kitsch uneori. Suntem încântate să vedem persoane purtând cu mândrie produse de autor și vrem să împărtăşim acest stil cu voi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share