CITEȘTI

Câştigă un loc la atelierul de fotografie urbană p...

Câştigă un loc la atelierul de fotografie urbană pentru începători

Distribuie articolul:
Share

Later edit: Locul la atelierul de fotografie pentru începători este oferit Mariei Frumosu. O felicităm şi vă mulţumim tututor pentru înscrierea la acest concurs! Vă aşteptăm să vă înscrieţi şi la următoarele concursuri organizate pe www.revista-atelierul.ro, cel mai recent fiind acesta: https://www.revista-atelierul.ro/2016/01/26/castiga-3-pachete-perfecte-pentru-un-creativ-de-la-shoptsie/

Am primit 33 de comentarii, niciunul nu a fost descalificat (ne bucurăm că am primit cele mai interesante motivaţii de participare la acest atelier).

Dacă Maria nu ne va răspunde până vineri, 29 ianuarie la e-mail, vom realiza o nouă extragere.

***

Poţi câştiga un loc la acest atelier de fotografie urbană pentru începători! Tot ce trebuie să faci este să ne laşi un comentariu la acest articol,  cu motivele pentru care ai vrea să participi la acest curs.

Asteptăm comentariul tău în perioada 14 ianuarie – 25 ianuarie 2016, până la ora 23.00. Atenţie: nu există un răspuns mai bun sau mai puţin bun.

Prin înscrierea ta la acest concurs, îți iei angajamentul că vei putea participa la fiecare curs al acestui atelier. Vom anunţa cui îi va reveni locul (prin extragere la sorţi) la acest atelier pe 27 ianuarie pe www.revista-atelierul.ro

Succes tuturor!

Revista-Atelierul-

Detalii despre atelier:

Dacă îți place să observi, să descoperi și să surprinzi colțuri neobișnuite, momente din viața de zi cu zi sau să explorezi locuri noi, vino la Atelierului de fotografie urbană pentru începători organizat de Fundația Calea Victoriei marți, 2 februarie, de la ora 19:00.

Împreună cu Valentin Boboc vei parcurge elementele cheie de care trebuie să ții cont atunci când apeși butonul de declanșare al aparatului și care este rolul tău în crearea cadrului fotografic.

Se spune că frumusetea stă în ochii celui care privește, iar fiecare imagine poate spune mai mult decât ceea ce „arată”. Henri Cartier Bresson a spus că „fotografia e o reacție imediată care conturează meditația.”

Mai mult decât atât, îți propunem să dezbatem puțin partea filozofică a fotografiei și să descoperim împreună cum poți face o fotografie „care spune o poveste”, și nu o simpla poză.

Atelierul va parcurge următoarele etape:

  • Ziua 1: Teorie – funcţii de bază ale aparatului şi folosirea luminii existente
  • Ziua 2: Teorie – compoziţie şi încadrare
  • Ziua 3: Teorie – Adobe Lightroom. O trecere prin funcţiile de bază ale developării digitale (procesarea imaginilor în format RAW) în care se va prezenta structura de corectare, reglare şi accentuare a unei imagini, rapid şi eficient.
  • Ziua 4: Comentarii și concluzii asupra fotografiilor făcute cu explicatii și critică constructivă.

Lector: Valentin Boboc

Data începere: 2 februarie 2016; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 4; Frecvența: săptămânal, marți

Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 200ron

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la [email protected]

Detalii la www.victoriei.ro

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Cristina C.

    25 ianuarie

    Prin fotografie poti transmite stari, poti traduce ce vezi, ce simti dar fara cuvinte. Mi-ar placea sa vorbesc fara cuvinte 🙂

  2. Anca

    23 ianuarie

    O fotografie poate exprima mult mai bine o emoție decât o înșiruire de cuvinte. Aș vrea să spun povești interesante despre orașul meu, prin fotografii.

  3. Gianina

    23 ianuarie

    Imi doresc sa particip la acest curs, deoarece sunt creatoare de handmade si vreau sa surprind prin fotografie atat frumusetea creatiilor mele, cat si calitatea lor…

  4. Ligia

    23 ianuarie

    Vreau să nu-mi mai tremure mîna pe aparat cu frustrarea cît casa că iar am ratat să surprind o poveste pentru că manualul de instrucţiuni al aparatului meu foto e prea complicat sau prea stufos şi oricum am uitat pînă şi instrucţiunile cele mai simple. 🙂

  5. Georgeta

    23 ianuarie

    Iubesc să fac poze, nu am ajuns la stadiul în care pot să fac fotografii. Dar VREAU să învăț să fac fotografii reușite.

  6. Madalina Baciu

    22 ianuarie

    Imi place sa imortalizez diferite momente,insa fac asta doar la nivelul de amator.Acest curs ar fi o oportunitate pentru mine de a descoperi si de a invata tainele unei fotografii reusite.

  7. Iulia

    22 ianuarie

    Iubesc deja orasul. Fac fotografii in timpul liber. Cursul acesta m-ar invata sa comunic perceptia mea asupra orasului. Felicitari pentru tema aleasa.

  8. Ioana

    22 ianuarie

    Imi doresc sa particip la acest atelier deoarece sunt eleva la Liceul de arte plastice si vreau sa explorez diferite modalitati de exprimare artistica. 🙂

  9. Ramona Raican

    22 ianuarie

    Imi doresc foarte mult sa aprofundez acest domeniu pentru a-mi imbunatati calitatea fotografiilor realizate.

  10. Irina Danescu

    22 ianuarie

    Sunt pasionata de fotografie! 🙂

  11. Cristina

    22 ianuarie

    Am un aparat foto „mostenit” si nu m-am preocupat de folosirea lui pana acum, mi-as dori foarte tare sa invat functiile de baza ale aparatului si apoi sa incep sa surprind micile momente ale vietii.

    Multumesc,
    Cristina

  12. Elena Balta

    22 ianuarie

    O poza transmite o emotie sau poate mai multe. Era digitala e in crestere. Majoritatea oamenilor muncesc ca niste roboti, iar in momentul in care noi fotografii surprindem o imagine dorim ca persoanele care o vad sa retraiasca acel moment sau sa ii dea un alt sentiment placut.
    Arhitectura din orase are istorie in spate si frumusetea lor poate fi descrisa prin imagine. Vreau sa descopar calea prin care pot arata aceasta frumusete si emotia pe care o emana, iar cursul acesta este cea mai buna forma de dezvoltare a mea.

  13. Alina

    22 ianuarie

    … pentru ca locuiesc in Bucuresti, sursa inepuizabila de inspiratie in fotografia urbana, si nu cunosc tehnica. si mi-as dori sa stiu, sa fac poze faine, faine rau, sa (re)descopar strazile bucurestiului in weekenduri, cu camera agatata de gat. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share