CITEȘTI

Florin Dobre și-a prezentat la Londra noua colecți...

Florin Dobre și-a prezentat la Londra noua colecție

Distribuie articolul:
Share

Artistul și designerul Florin Dobre, și-a prezentat la Londra noua colecție F/W 2016 ready to wear, denumită “NEPSIS. The last (re)legion part II”, luni 11 ianuarie, la 4th Floor Studios/ 255-259 Commercial Rd/ Tower Hamlets/ LONDON/ E1 2BT, Londra. Sala a fost plină ochi, iar colecția a apărut în timp real pe site-urile marilor reviste VOGUE și GQ, ediția britanică!

Mesajul pe care „Nepsis” îl transmite…„

„…este timpul să privim înapoi, ca să putem privi înainte cu alți ochi, cu mintea limpede, vigilentă și inima deschisă, gata să ne păzim mintea, gata să ne păzim inima…”

Florin Dobre a ales să își îndrepte atenția spre autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea și frumusețea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai.

Colecția NEPSIS, The last (re)legion reprezintă o călătorie spre origini, spre tradițiile sfinte moștenite de la strămoși. Designerul pășește, de această dată, pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.

Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci.În strădania lui în a împleti modernismul și libertinajul modei cu acceptarea fără nici o ezitare a tradiționalului port românesc, în clasicul lui stil, Florin Dobre transmite un mesaj lesne de înțeles: dacă noi nu luptăm cu propria noastră minte, altcineva o va face. Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, a îmbinat cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul.

Jack Eyers, celebrul antrenor personal britanic a deschis showul. Eyers a devenit primul model cu picior amputat din istoria modei în februarie, anul trecut, când a defilat pe catwalk la New York Fashion Week cu ajutorul FTLModa e Models & Diversity. In vârstă de 25 de ani, are piciorul drept amputat de când avea 16 ani și a fost extrem de entuziasmat să fie parte din acest show. Jack Eyers apare pe coperta ultimului număr al revistei Men’s Health, ediția britanică.

Printre invitați se numără și Oris Erhuero, actor și designer de bijuterii coutoure. Erhuero este un actor, producător, scriitor și fost model britanic. După câțiva ani buni de modelling, el a tranziționat înspre televiziune și film, cu roluri în filme precum The Adventures of Sinbad, The Bill, Highlander: Endgame, Black Mask 2, Sometimes in April și Chicago Pulaski Jones.

Un alt invitat de marcă e creative director-ul Oliver Morris. Morris, cu măestria sa formidabilă este un pionier al industriei, câștigându-și o reputație de lider creativ excepțional în lumea modei și a artei. Acesta a primit laude de pretutindeni, fiind ales fotograful de modă al anului și descris de critici ca fiind unul din cele mai de preț exporturi ale Londrei!

Parteneri: Jägermeister / Silva / Media Cars London /

Parteneri media : Stil Masculin / ActiveNews / Say Rouge / Vulpescu.eu / Barbosul.ro / Bucharest style / Creative Class / Denis Radu PR / DivaHair.ro / Etiquette Magazine / Fuga prin magazine / Gabriela Simion / Express the style. By Ingrid Ispas / InOras.ro / InstaGlam / InStilulMeu.ro / IQool / Jurnal LifeStyle / LeBoutique / Lookool / Last Minute Couture / MissTV / Pia Marina Voicu / Readmymind Blog / Revista Atelierul / Revista VIP / Romania Fashion / romanticu.org – Robert Cadar / Shopaholica Confessions / Social Agenda / Stefan Hamza / Suburban Magazine / Urban Things – Chestii Urbane / VIPStyle.ro / The Essence of Style / Amaia / Bigcitylife.ro /

Link-urile către fotografii sunt următoarele:

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share