Idei de mărţişor

Distribuie articolul:
Share

 „Primăvara este când viaţa este vie în tot ce ne înconjoară”  (Christina Rossetti)

Vine primăvara (cu toate că vremea de afară ne arată altceva: copacii deja au înmugurit iar ghioceii aproape s-au trecut) cu al ei alai de flori, o simfonie extraordinară de culori, forme şi mirosuri, o desfătare şi o bucurie pentru ochi dar şi pentru suflet.

Azi este 1 Martie denumită popular şi “Mărţişor”, ziua în care dăruim şi primim mărţişoare, de toate formele, mărimile, culorile şi pentru toate gusturile, o tradiţie veche de mii de ani ce s-a păstrat pâna azi, când purtăm mărţişoare cu şnurul înnodat în alb şi roşu, aducător de noroc şi prosperitate.

Elefănţei de la Zubiju// Broşă de la Abru// Mărţisoare cu chipuri de la Atelier. C o n c e pt // Mărţisor cu flori de la Bo3mia // Mărţişoare cu flori criogenate de la Deco Box// Mărţisor Micul Prinţ de la Nicomade// Mărţişoare croşetate de la Onibon // Colier primăvăratic de la Bohemian Sin

Este şi o foarte bună ocazia de a dărui mărţişoare handmade iar dacă avem puţin talent şi imaginaţie create chiar de noi. Materialele, formele, culorile, ideile pe care le putem folosi sunt aproape infinite, de la materiale textile la cele naturale precum coji de nucă, flori şi frunze uscate pâna la cele de sticlă, ce par atât de fragile încât aproape că ţi-e frică să le atingi , cele din pietre semi-preţioase- ce nu se demodează niciodată sau cele de lemn- elegante şi cu un aer retro.

O idee diferită şi inedită sunt mărţişoarele realizate din hârtie (cele realizate prin tehinica origami fiind cele mai des întâlnite), într-adevăr presupun multă muncă şi migală dar sunt deosebite şi surprind plăcut personele cărora le dăruim.

Dar indiferent de mărţişorul dăruit, fie unul cu temă animală (ce sunt foarte la modă şi în acest an), o bijuterie din argint cu pietre semi-preţioase sau clasicul coşar trebuie ca lângă să fie şi un buchet de ghiocei, o zambilă sau un fir de lalea.  Să dăruim mărţişoare frumoase, alese cu gust, nu doar din obligaţie sau pentru că aşa trebuie, să le alegem ca şi cum ni le-am face cadou nouă înşine

Mărţişorul vesteşte venirea primăverii, anotimpul verdelui, al florilor, al luminii şi al bucuriei. Fie să-l primim cu o rază de soare în suflet şi cu un zâmbet pe buze!

Text de Oana Mateiu

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share