CITEȘTI

Tutorial ”Decorațiuni primăvăratice din lut”...

Tutorial ”Decorațiuni primăvăratice din lut”

Distribuie articolul:
Share

A venit primăvara, cu o explozie de flori. În balcon orhideele îmi oferă zilnic un spectacol grațios, încărcându-mă cu energie pozitivă. Pentru că am vrut să le mulțumesc, am creat decorațiuni vesele, din materie primă la îndemână, în ton cu anotimpul de afară. Când ni se oferă bucurie, e frumos să răspundem tot cu așa ceva! În plus, acest proiect poate fi și o ocazie foarte bună pentru a lua o scurtă pauză și a vă juca creativ.breloc-si-decoratiune-cu-inimi2Iată ce am folosit:
* mărgeluțe și mici decorațiuni realizate din aluat
* pixuri cu gel și creioane colorate
* charm-uri, ace și zale din cupru
* pom-pom
* mărgeluțe de nisip
* o clamă pentru foi
* mărgele de lemn
* clește
* vopsea acrilică

breloc-si-decoratiune-cu-inimiPentru început aveți nevoie de un aluat din care să realizați diversele mărgeluțe și figurine. Există mai multe rețete – eu am experimentat puțin pentru că nu am avut la dispoziție decât trei ingrediente: apă, sare grunjoasă și făină. Am folosit o măsură de făină și câte o jumătate din aceeași măsură de apă și sare. Până la urmă a ieșit o cocă suficient de bună. V-aș sfătui însă să folosiți sare fină. Rețeta mea nu este definitivă, trebuie să o perfecționez, dar v-am scris ce am folosit eu, ca punct de pornire.
Am pictat folosind vopsele acrilice o parte din decorațiunile realizate din cocă.

breloc-si-decoratiune-cu-inimi1Pentru o decorațiune gen breloc am folosit două mărgele din aluat vopsite în culorile mărțișorului, două mărgele de lemn verzi, mărgeluțe de nisip în culorile curcubeului și un fluturaș de bronz.
Am înșirat pe ac fluturașul, o mărgea verde, apoi cea albă, urmată de cea roșie și la final încă o mărgea verde. Cu ajutorul unui clește am realizat în capăt o buclă de care voi atașa ulterior decorațiunea la flori.

breloc-si-decoratiune-cu-inimi3 În bucla mică pe care o avea acul am prins o zală pe care am pus mărgeluțe de nisip multicolore. Am strâns cu atenție zala pentru a nu se desprinde de ac și a nu permite mărgeluțelor să cadă.
Și iată cum arată deorațiunea  finală:

breloc-si-decoratiune-cu-inimi4Se pot realiza o mulțime de combinații. Îmi place să înveselesc micul colț verde din balcon. Chiar dacă florile se ofilesc, plantele vor avea mici pete de culoare prinse de bețele care le susțin, sau de ghivece.

breloc-si-decoratiune-cu-inimi5 Tot din aluat puteți realiza și mici plăcuțe cu modele simple (de exemplu cu inimioare, model realizat cu ajutorul unei scobitori pe care am utilizat-o pentru a realiza conturul punctat al inimilor). Nu uitați să faceți și găuri prin care urmează să fixați plăcuțele.
Puteți picta sau, o variantă mai rapidă, desena cu ajutorul unor pixuri cu gel. Eu așa am realizat conturul și interiorul inimioarelor, combinând diferite nuanțe de roșu și roz.

breloc-si-decoratiune-cu-inimi6Cu ajutorul creioanelor colorate am colorat decorațiunea. Am fixat cu atenție două zale. De cea de jos am prins încă o zală cu o mărgea de lemn roșie. În partea de sus am atașat o clamă pentru hârtii roșie și un pom-pom alb.

Iată decorațiunea în grădină, alături de orhidee :)!

breloc-si-decoratiune-cu-inimi7

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Rux Copilarim

    18 martie

    Ma bucur ca va place tutorialul si il gasiti util :)!! Va multumesc si sper sa realizati si voi mici decoratiuni pentru gradina!!

  2. ioana

    18 martie

    Minunata idee!!!! Tks pt tutorial!!!!! Acum stiu ce le lipseste florilor din jurnalul meu!!! cu drag, Ioana 🙂

  3. Adriana

    17 martie

    Foarte frumoase, atat decoratiile cat si gradina, un adevarat coltisor de Rai! Orhideea e o splendoare!!! Felicitari Rux, ingenioasa ca de obicei!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share