CITEȘTI

3 probleme cu care te confrunți ca artist handmade...

3 probleme cu care te confrunți ca artist handmade, și cum le poți rezolva

Distribuie articolul:
Share

Dacă te afli în domeniul handmade, cu siguranță ai observat deja că există atât părți bune, cât și părți mai puțin bune. Partea plăcută vine atunci când reușești prin inspirație, muncă și talent, să creezi elemente unice care îți aduc un entuziasm și un chef de viață aparte. Partea neplăcută ține de numărul mare de activități pe care trebuie să le faci, de activităţile care nu îți plac prea tare (vânzări, marketing), dar și de momentele în care îți lipsește total inspirația. Dacă regăsești aceste provocări și în activitatea ta, iată mai jos, câteva soluții care te-ar putea ajuta.

1.Ai prea multe roluri de îndeplinit

În domeniul acesta, de multe ori, simți că tu ești cea care trebuie să se ocupi de toate: tu ești cea care găsește ideile, creeză, caută inspirația, vine cu idei noi, caută clienți, se ocupă de pagina de facebook, cumpără materialele necesare și lista de lucruri care trebuie făcute, poate continua mult și bine. Uneori e greu să reziști efortului și soluția la care te gândești este să renunți și să te apuci de altceva. Există și alte soluții:

Soluția A: Organizează-te!

Poate fi prea obositor să faci prea multe activități în aceeași zi, mai bine încearcă să le organizeazi pe zile. Stabilește-ți o săptămână doar pentru creații, alte zile pentru căutarea clienților sau promovare, în altă zi scrie articole noi, sau studiază alți creatori din domeniul tău.

atelierSursă imagine

Soluția B: Cere ajutor, apelează la cei 3F (Family, Friends and other Fools)

E amuzant, poate, că spun asta, dar uneori ai nevoie de ajutor și nu te sfii să-l ceri. Roagă-ți prietenii apropiați să se ocupe de detalii. De exemplu îi poți lăsa să-ți comande materialele, cutiile, ambalajele, roagă-ți părinții să te ajute să ambalezi produsele, sau să le ducă la poștă când trebuie să le livrezi.

Soluția C: Observă care activitate îți aduce cele mai bune rezultate: bani, notorietate sau ceea ce dorești tu și concentrează-te pe ea. De exemplu: dacă observi că ai cereri multe de produse fără să te străduiești prea mult să cauți clienți, înseamnă că ceea ce creezi îi încântă pe oameni, iar cu asta trebuie să îți petreci cel mai mult timp. Dacă observi că de pe facebook vin cei mai mulți clienți, sau de la anumiți colaboratori, sau din articolele de pe blog concentrează-te pe ele.

2.Nu îți găsești inspirația chiar atunci când ai nevoie

Sunt foarte enervante momentele în care vrei să creezi ceva, ai în minte totul, dar efectiv nimic nu iese așa cum vrei.

Soluția: Relaxează-te, nu te stresa când observi că lucrurile nu ies cum trebuie. Fă-ți un ceai clad, pune-ți muzica care te inspiră, aerisește camera, fă ordine în atelierul tău, apoi apucă-te din nou de treabă. Lasă-te dus de val, bucură-te de activitate în sine și vezi ce forme încep să ia naștere din liniștea și relaxarea ta. S-ar putea ca rezultatul obținut să fie mai frumos decât cel pe care ți-l imaginai.

3.Nu îți place să vinzi sau să ceri bani pe produsele tale

Dacă ar putea cineva să se ocupe de partea de vânzări ar fi ideal. Motivele pentru care îți dorești asta:

  • Fie nu mai ai energie pentru acest capitol. Având foarte multe task-uri de făcut, energia ta se scurge odată cu etapele produsului tău. Te implici mult în crearea lui, iar partea de vânzare, pe lângă faptul că ți se pare greu de făcut și nu e genul tău, este lăsată undeva pe ultimul loc.
  • Fie nu îți place să ceri bani pe produsele tale și nu îți place să vinzi. Dar cine a spus că trebuie să îți placă să vinzi?

Soluția: Tot ceea ce trebuie să faci este să schimbi puțin modul în care privești vânzările. Probabil, atunci când spui “vânzări”, deja îți imaginezi și vezi omul acela enervant, agasant, care vorbește repede și mult, care nu știe cum să îți ia mai repede banii. În realitate, vânzarea ar trebui să fie un schimb reciproc. Oamenii cumpără de la tine pentru simplu fapt că îi faci fericiți, că îi faci să se simtă bine, unici cu produsele tale, că le dai o anume energie, bucurie, chef de viața, așa că pentru a putea, în continuare, să faci toate aceste lucruri, ai nevoie de timp, inspirație și bani. A cere este omenește! Așa că dacă știi că produsul tău merită să îți continue misiunea, nu te sfii să ceri bani, pentru că este unul dintre elementele esențiale care te ajută să mergi mai departe și să contunui ceea ce faci.

Soluția: așa cum am spus anterior, fă-ți timp pentru fiecare activitate pe care o faci. Caută site-uri, cărți despre vânzări, tehnici care te ajută.

Nu e deloc simplu să te ocupi de toate, să fii artist și om de vânzări, să îți găsești inspirația oricând dorești și să te gândești la toate. Din fericire, acolo unde este o problemă există și o soluție. În plus de asta, pasiunea cu care creezi, entuziasmul cu care dai naștere lucrurilor noi, și mulțumirile celor care se bucură de ceea ce faci tu, sunt cu mult mai importante și mai mari decât orice provocare sau problemă din domeniul handmade.

P.S. Nu uita să dai o colecție de-a ta mamei care te-a ajutat și o bere prietenilor în semn de mulțumire pentru efortul lor.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share