CITEȘTI

Trăiesc din artă! Mit sau realitate? ediția #2

Trăiesc din artă! Mit sau realitate? ediția #2

Distribuie articolul:
Share

Manifestul PRO-Artă a început odată cu apariția evenimentului „Trăiesc din artă! Mit sau realitate?”. Ediția 1 a reușit să aducă valoare profesională, dar și personală pentru aproximativ 600 de persoane. Succesul evenimentului și feedback-ul pozitiv din partea participanților și al speakerilor i-a încurajat pe organizatori să ducă lucrurile mai departe și să realizeze o serie de astfel de evenimente. Față de ediția de debut în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte tehnice din pictură, literatură, grafică, muzică și design – ediția #2 – realizată cu sprijinul monumentului istoric Școala Centrală din București, Rembrandt Art Centre și Arhi Plot, va aduce în atenția audienței alte segmente creative, precum:

LUNI, 18 aprilie: Trăiesc din pictură. Invitați: Ioana Sisea și Dragoș Burlacu

MARȚI, 19 aprilie: Trăiesc din ilustrație. Invitați: Alexia Udriște și Mădălina Andronic

MIERCURI, 20 aprilie: Trăiesc din teatru. Invitați: George Constantinescu și George Remeș

JOI, 21 aprilie: Trăiesc din muzică. Invitați: Dan Costea și Robin Proca

Vineri, 22 aprilie: Trăiesc din design. Invitați: Mihnea Ghilduș și Gabriel Geller

Revista-Atelierul

Moderatorul evenimentului va fi unul dintre speakerii ediției de debut – fotograful și regizorul Barna Nemethi, fost co-fondator al agenției Griffon & Swans și al revistei All Hollow.

Când ? Evenimentul va avea loc în perioada 18 – 22 aprilie – zilnic, începând cu orele 18:00

Unde?  Monumentul istoric Școala Centrală din București(str. Icoanei, nr. 3-5) va fi gazda ediției #2, iar serile se vor desfășura în amfiteatrul instituției.

De ce? Pentru a insufla spiritul antreprenorial în oamenii talentați, de toate vârstele și a-i încuraja să-și transforme visul de a trăi de pe urma talentului lor în realitate.

Așadar, pasionații de artă, cei ce au un hobby pe care ar vrea să-l fructifice, departamentele de CSR ce ar putea dezvolta viitoare colaborări cu artiștii contemporani și în special părinții ce încă nu sunt dumeriți dacă domeniul artelor este calea profesională pe care să o urmeze copilul lor – sunt invitați să participe pe durata celor cinci seri în cadrul evenimentului “Trăiesc din artă! Mit sau realitate?” ediția #2.

Înscrierile se fac pe pagina www.artivist.ro, la secțiunea EVENIMENTE. Link de trimitere, AICI.

Premiile vor fi acordate de Teatrul De Artă București, unteatru și publicația CurteaVeche.

Primii înscriși vor avea un loc asigurat la Petrecerea T.D.A. de pe 22 aprilie.

Intrarea este liberă.

*în limita locurilor disponibile

Susținători ai artelor: AQUA Carpatica

Promoteri ai artelor: Blitz TV, IQads, COOPerativaUrbană, Art Line, Revista CARIERE, Fundația Calea Victoriei, VernisajeArtEvents, Revista Atelierul, DanaArtGallery- Proiect susținut de Teatrul Odeon, Bună dimineaţa, Bucureşti, Ceasca de Cultură, Asociația Operatorilor Culturali, Revista ARTA, Urbo.ro și 9AM.ro.

Radio-ul evenimentului: Radio Bucuresti FM

Fotografiile vor fi realizate de Andrei Mușat

––––––––––––––––––––––––––––-

ARTIVIST este o mișcare a trei tineri ce doresc să redea societății simțul esteticii locale, să educe, să inspire viitoarele generații și, cel mai important, să consume ‘Fabricat în România’ prin desfășurarea de activități culturale. Misiunea agenției este de a susține tinerii artiști prin proiecte culturale menite să ofere acestor ‘clustere’ creative posibilitatea unei formări profesionale în domeniul culturii – inclusiv management cultural și educație culturală.

#artivist

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share