CITEȘTI

Tutorial: Desenează jucăria – Unicornul Curcubeu...

Tutorial: Desenează jucăria – Unicornul Curcubeu

Unicorn Curcubeu
Distribuie articolul:
Share

Luna aprilie a adus cu ea o explozie de verdeață. Ieri priveam copacii cu muguri minusculi, iar azi le admir coroana bogată de frunze, verde crud. Veselia de afară și căldura soarelui care ne răsfață, mă îndeamnă la joacă. Ce-ar fi să ne jucăm împreună și să creăm o jucărie inspirată de un desen?

Acum trei ani, am realizat o jucărie pornind de la pictura unui copilaș. În vara anului trecut, v-am provocat creativ să vă desenați jucăria. Am primit multe desene frumose și interesante pe adresa de mail a concursului.  Cele două desene câștigătoare au fost o mașinuță și un unicorn curcubeu. Am documentat realizarea celor două jucării, după cum v-am promis. Despre mașinuță ați putut deja citi aici, iar despre unicorn vă voi povesti astăzi.Unicorn CurcubeuUnicornul Curcubeu a fost inspirat de desenul unei fetițe – Bianca.  Realizarea lui a fost pentru mine o adevărată provocare. Am ales să creez o jucărie 3D (puteți transforma desenele voastre în jucării 2D, ale căror tipare sunt mai usor de realizat).

Materiale:
* fetru
* ac și ață
* fire colorate de acril
* mărgeluțe de nisip
* o perlă acrilică mititică
* ochișori mobili
* umplutură – puf eco

Unicorn Curcubeu

Pentru început am realizat o schiță pornind de la desenul Biancăi. După ce am studiat puțin cum aș putea realiza o jucărie 3D am creat un tipar format din 4 părți. Am decupat două bucăți din fetru alb urmând conturul unicornului, două folosind jumătate din contur (după cum se poate observa din imaginea de mai sus, in stânga, jos). Forma de săgeată cu două vârfuri am decupat-o într-un singur exemplar, tot din fetru alb. M-a ajutat să dau volum capului unicornului. Tot din fetru alb am realizat două cerculețe – pentru urechi. Din fetru negru am decupat patru cercuri (după același tipar ca la urechi) pentru copite.

Din fetru cafeniu am decupat șaua. Aici am făcut o schimbare față de desenul inițial: am înlocuit șaua în culorile curcubeului cu una maro.  Am păstrat  „curcubeul” pentru coamă și coadă.

Unicorn Curcubeu

Am realizat doi unicorni (primul a fost prototipul și cel de-al doilea – jucăria pe care o vedeti voi astăzi și care a plecat către Bianca). Când aveți de „asamblat” o jucărie 3D există mai multe variante de a face acest lucru. De exemplu aici am ales să cos mai întâi conturul întreg de conturul jumătate. Apoi am început să le unesc ( imaginea de mai sus – dreapta sus) și să fixez coada ca punct de plecare. Apoi am adăugat forma de săgeată, cu vârful mai subțirel spre spate, pornind de la baza gâtului. Aici mi s-a părut cel mai dificil de cusut. Puteți încerca sa coaseți în paralel. Eu am atașat întâi o parte și apoi cealaltă. Am cusut cu punct feston (fetru este excelent ca material pentru că nu avem nevoie de material de ”rezervă” – puteți coase cu punct feston, sau cu punct ascuns).

După ce am terminat de cusut săgeata (care merge până spre pieptul unicornului) am adăugat umplutura, urmând apoi să finalizez corpul, prinzând și cele două părți ce formează burta.

Unicorn CurcubeuAm cusut apoi urechile: am pliat cercul în două, am cusut până la jumătate, apoi am prins formele de urechi astfel create de o parte și de cealaltă a capului, simetric.

Următorul pas a fost să dau formă picioarelor adăugând puf. Când acestea au fost suficient umplute, am cusut copitele – din fetru negru (sunt ca un fel de capac, dacă vreți).
În cele din urmă am prins coama. Am folosit fire de acril în culorile curcubeului și le-am cusut de gâtul unicornului.

Unicorn Curcubeu

Am trecut apoi la detalii: șaua și cornul. Ce ar fi un unicorn … fără corn, așa-i?
La șa am folosit mărgeluțe de nisip transparente (culoarea nisipului), cusute pe latura ce urma a fi poziționată spre coada unicornului. De o parte si de alta am cusut mărgeluțe aurii tubulare – care simbolizează scărițele.

Cornul … oh, aici a fost o întreagă aventură. Am avut mai multe idei și alternative. Până la urmă, deoarece destinatara jucăriei este o domnișoară, am putut folosi fără probleme mărgeluțe de nisip de diferite forme și o perluță acrilică, în culorile curcubeului. Puteți folosi însă fetru, sau hârtie etc.
Cornul este cusut (am prins elementele între ele folosind ac și ață), la final fiind întărit cu sârmă de modelaj, subțire (aceasta îl ajută să își mențină forma).

Ultimul detaliu – ochii mobili, lipiți de o parte și de cealaltă a capului.

Unicorn Curcubeu

Aceasta a fost aventura unicornului curcubeu pe care l-am realizat pornind de la desenul Biancăi. Între timp a ajuns la destinație și nu oricum, ci într-o cutiuță personalizată.

Dacă v-am inspirat vă aşteptăm să ne trimiteţi creațiile voastre pe adresa [email protected] şi acestea vor fi publicate ulterior în cadrul acestui articol, sub forma unei galerii foto.
Pe curând!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Carmen

    22 aprilie

    Cat de dragut arata!
    Imi place sa confectionez, mai am si eu cateva chestii facute, dar le am acasa si momentan nu le pot face poza. Am avut candva in plan sa fac un unicorn de genul, dar nu aveam inspiratie. Acum am un articol intreg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share