Post-event V for Vintage #16

Distribuie articolul:
Share

Cea de-a 16-a ediție a V for Vintage a avut loc pe 9 și 10 aprilie la Casa Universitarilor și a fost inspirată de această dată de culoarea și libertatea anilor 70’. Artiști din domenii creative precum design vestimentar, design de bijuterie, design de accesorii și design de obiect au reinterpretat în formă contemporană spiritul creativ, libertatea de expresie, energia petrecerilor, mixurile îndrăznețe și atenția pentru detalii a anilor 70’.

Astfel, cei mai talentați designeri locali și internaționali au fost provocati să creeze colecții capsulă inspirate din perioada celor mai neconvenționale apariții.

Printre participanții s-au regăsit: Wagner Arte, N A I V Clothing, Ukiscreator, Laura Olaru, Bianca Popp, Stedel, Chemistry, Obsidian, KateriniMou, Sweet Paprika, Laura Olaru, Undress by Mădălina Batalu, Andras Andreea, Utopic by Mona Vulpoiu, AFMF, Sisters Concept, Naphtaline, Argo, Simina Filat, Moja, Papelier, Shukar Bijoux, Larisa Dragna, Reena Jewelry, Laura Firefly, Tria Alfa și mulți alții.

Cel mai mult ne-au atras atenția creațiile UTOPICe ale Monei Vulpoiu prin diversitatea formelor îndrăznețe și expresive, porțelanurile fanteziste și delicate ale Anei Wagner de la Wagner Arte, ineditele accesorii statement KateriniMou, croielile naiv de simple, feminine și detaliile inspirate ale NAIV Clothing.

Ediția aceasta s-a bucurat și de prezența creațiilor studenților – designeri în devenire de la UNArte cu proiectul colaborativ ThePill și a celor de la Univeristatea de Arte și Design din Timișoara.

Decorul inspirat din anii 70’: plin de culori sălbatice, patternuri disco-glam și instalații inovatoare ce încurajează un mediu responsabil a fost creat împreună cu studenții de la Facultatile de Arte și Design din Timișoara și București.

Lounge-ul urban a fost plin de bunătăți, de la salate, sandwich-uri și alte mancăruri sănătoase până la tarte pline de imaginație și gustări dulci. Dintre toate, Lemon&lavender cake cu mac, lavandă, lămâie, mascarpone, frișcă și afine ne-a impresionat cel mai mult. Și meniul băuturilor a fost foarte diversificat, punch-uri și limonade fresh, bere artizanală, cocktail-uri aromate și vinuri bune. Meniul a fost asortat cum era de așteptat cu un playlist retroelectro numai bun de ascultat comod în pufuri pe iarbă, la soare.

În continuare vă completăm povestea experienței V for Vintage #16 cu câteva impresii vizuale.

Revista-Atelierul8

Revista-Atelierul3

Revista-Atelierul1

Revista-Atelierul 9

Revista-Atelierul 10

Revista-Atelierul 11

Revista-Atelierul6

Revista-Atelierul5

Revista-Atelierul 13

Surse foto: Elisa Ene

Comentarii

Inginer în protecția mediului cu o afinitate mare pentru estetică, design și funcționalitate. Cochetând cu desenul din copilărie și având o sete pentru inspirație creativă, voluntariatul în lumea creativilor mi s-a părut pasul cel mai firesc. Aventura mea cu Revista Atelierul a început timid în 2013, inițial ca voluntar, urmând apoi să devin membru asociat. Am început activitatea în Redacție cu articole din zona DIY, inspirație, recenzii pentru diferite evenimente creative. Mai apoi, participarea activă în proiecte cofinanțate de Ministerul Culturii sau AFCN, cum sunt Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de produs, Creative Night Talks, în roluri de PR&MKT m-a imersat cu adevarat în mediul creativ.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share