CITEȘTI

Grădina cu artişti- târg de moşi

Grădina cu artişti- târg de moşi

Distribuie articolul:
Share

Când se lasă 21-22 mai peste Bucureşti, în Parcul Grădina Icoanei din sectorul 2 învie o tradiţie veche de sute de ani, un târg al Moşilor la care este invitată toată suflarea Capitalei.

Deşi am păstrat denumirea cu origini de pe vremea lui Matei Basarab, Târgul de Moşi de la Grădina cu Artişti aşează cu grijă tradiţia în contemporan: târgoveţii care pe vremuri îşi strigau în gura mare marfa la şosea, acum stau la poveşti cu tine, în mare tihnă, despre produsele şi serviciile lor. Şi unde mai pui că au o şi mai îmbelşugată

Tablă de materii:

Cireşe la cornet. Ghicit în palmă. Mărgele. Dulceţuri. Hăinuţe vesele. Pictură cu henna. Codiţe împletite cu aţă colorată. Lumânări decorative. Farfurii pictate. Bijuterii steampunk. Săpun de levănţică. Porţelan pictat. Şampon solid. Jucării lucrate de mână. Pictură pe lut. Decoraţiuni. Flori. Broşe retro. Creme de corp naturale. Cercei. Miros dulce de prăjituri.

Revista_Atelierul

Va fi spectacol de circ. Fundaţia PARADA vine la Târgul de Moşi cu numere de jonglerie, cu scamatori puşi pe năzbâtii, acrobaţi urcaţi pe picioroange şi clovni jucăuşi.

Vor fi ateliere. Pentru ca drăgălaşul Goe să nu tragă “semnalul de alarmă” după doar 10 minute de plimbare în parc, să şadă cuminte dar să şi înveţe ceva frumos, vor exista ateliere de făcut măşti tradiţionale pentru Moşi, ateliere de pictură pe ceramică, de desen (planşe cu „Povești din gările Bucureștiului de odinioară”), ateliere de creat felicitări sau de confecționat păpuși din ață.

Dacă vor să crească în zece minute cât alţii în zece ani, domnişori cu mustaţă, sprâncene stufoase, monoclu şi joben sau cuconiţe cochete cu roşu în obraji, CREATIVE ARTS îi aşteaptă pe cei mici la o şedinţă de pictat pe faţă.

Părinţii îşi vor face, după aceea, datoria de a-i fotografia şi de a înscrie pozele la concursul pe care îl va organiza Editura Casa. Premiul va fi un set de cărţi cu idei creative, care-i vor tine foarte ocupati pe cei mici, departe de calculator şi telefon.

Va fi teatru. Juxi Magic vă invită la spectacolul pentru copii „Unde a dispărut chitara magică?” Zâna Juxi va povesti copiilor ce a descoperit în pădurea din Ţinutul Magic şi cum şi-a folosit puterile de Zână Bună pentru a o ajuta pe Aiurica.

Va fi Jam Session. Grupul Nefiresc îşi va aduce foarte firesc contribuţia ritmată la Târgul de Moşi. Bravi moştenitori ai sângelui de tambur-major în fanfarele de foişor, membrii Nefiresc aduc de acasă orice obiect ce poate fi folosit ca percuţie şi dau sunet serii de sâmbătă: muzică şi veselie.

Lume, lume, toate bune! Acestea şi încă pe atât vă aşteaptă sâmbată şi duminică (21 si 22 mai, între orele 11.00 – 21.00) în Parcul Grădina Icoanei.

Programul complet al Grădinii cu Artişti – Târg de Moşi îl puteţi găsi aici: https://gradinacuartisti.ro/2016/05/16/program-gradina-cu-artisti-targ-de-mosi/

Organizatori: Creative Arts si Media Events&Entertaiment, cu sprijinul Primariei Sectorului 2.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share