Ce mai fac ARTIVIȘTII?

Distribuie articolul:
Share

Cu o echipă mai mare și un motto ce-i ajută să fie și mai apreciați de către industria creativă – „Îndrăznește să Inspiri!” – simpaticii fondatori de la ARTIVIST și-au reinventat pagina web. Rezultatul este un look mai minimalist, clean și destul de ușor de înțeles. Îi puteți găsi pe www.artivist.ro.

Cei 3 membri ce s-au alăturat echipei ARTIVIST sunt:

Barna Nemethi, în calitate de moderator. Barna este instigatorul cultural al conferințelor „Trăiesc din artă! Mit sau realitate? „. Cu un background în fotografie și regie, acesta este unul dintre co-fondatorii fostei agenții Griffon & Swan și al revistei All Hollow.

Silva Helena Schmidt, în calitate de  event manager. Silva este actriță și activează atât în teatrul independent cât şi în cel instituționalizat, absolventă a Facultății de Teatru şi Televiziune din Cluj Napoca. A debutat la Teatrul de Nord Satu Mare, îndreptându-se mai apoi spre Teatrul Național Iaşi. Începând cu 2011, a ocupat postul de voice-over la Realitatea TV, păstrând contactul cu teatrul independent. În prezent este colaborator al Teatrului Național Bucureşti.

Și

Elena Isabela Tîrcomnicu, în calitate de asistent manager. Elena este studentă la Academia de Studii Economice, facultatea Relații Economice Internaționale, cu predare în limba engleză. Membră a asociației „Brigada de Voluntari”, a participat și ajutat la organizarea numeroaselor evenimente în care asociația a fost parteneră. Începând cu martie 2016, Elena s-a alăturat mișcării PRO-Artă Artivist, în departamentul de comunicare și relații publice.

revista_atelierul2

După ce i-am întrebat ce planuri au în desfășurare, am fost surprinși să aflăm că nu stau pe mood-ul artistului clasic ci că cel contemporan își spune cuvântul, deoarece acești 6 creativi au planuri mari, mari, mari! Curajul și îndrăzneala sunt atributele care îi descriu cel mai bine, pentru că la numai 6 luni de la înființarea firmei, artiviștii au în plan să plece prin țară cu așa numitul proiect CARAVANA ARTIVIST B-CAUSE WE LOVE ART!, proiect cultural organizat în parteneriat cu agenția Creionetica. Dar se pare că nu doar vara le va fi ocupată, ci și restul toamnei, deoarece în lunile septembrie și noiembrie vor urma edițiile 3 și 4 ale deja binecunoscutului manifest intitulat „TRĂIESC DIN ARTĂ!”.

Ne bucurăm să vedem tineri cu inițiative mărețe! La cât mai multe, dragilor!

––––––––––––––

ARTIVIST este mișcarea a trei tineri artiști, visători și activiști ce doresc să redea societății simțul esteticii locale, să educe, să inspire viitoarele generații și, cel mai important, să consume „Produs în România” prin desfășurarea de activități culturale. Aceasta a fost înființată în luna decembrie a anului 2015 și până în prezent a reușit să aibă impact asupra a sute de viitori artiști debutanți.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share