Un nou trend de lifestyle

Distribuie articolul:
Share

Pe 12 iulie 2016, de la ora 19.00 are loc vernisajul expoziţiei “Un nou trend de lifestyle”, curatoriate de Mihaela Ion (co-fondatoarea Revistei Atelierul), în cadrul Ethos House – Calea Floreasca 240B, Bucureşti.

 Liliana Stoica, creatoarea brandului Deco-Box, prima din România care a integrat conceptul tablourilor 3D din lemn în decorarea birourilor, caselor, a venit cu provocarea înspre curatoarea Mihaela Ion, designerul Ciprian Manda şi Irina Alexandru, co-fondator al ceasului inteligent Vector Watch de a transforma recepţia Ethos House într-un spaţiu de cultură şi lifestyle. Situată lângă lacul Floreasca, Ethos House, este una dintre cele mai noi clădiri de birouri, care îmbină perfect designul elegant cu influenţe renascentiste şi inovaţia arhitecturală, fiind o clădire „verde” iconică.

Un-nou-trend-de-lifestyle_p

 “Un nou trend de lifestyle” este un eveniment menit să promoveze integrarea smart, într-un spaţiu business, a designului de obiect prin tablourile tridimensionale din mozaic lemn şi culori bold realizate de Liliana Stoica de la Deco-Box, smartwatch-urile Vector Watch, şi mobila arhitecturală de esenţă nobilă creată de Ciprian Manda de la Silva Artis.

Fiecare obiect are o poveste, o compoziţie diferită, dar toate au fost realizate de tineri vizionari, care provoacă la schimbare, la depăşirea barierelor standard, conservatoare, fie prin redefinirea decorului sau tehnologiei. Din iubire pentru neconvenţional şi cu un impuls pentru a redefinii lifestyle-ul te invităm să fii printre primii alături de noi şi să beneficiezi de un nou trend ce presupune obiecte valoroase de autor şi tehnologie românească la standardele cele mai înalte .

Expoziţia unicat poate fi vizitată doar în perioada 12 iulie – 12 august, iar în cadrul vernisajului vor fi prezenţi iniţiatorii brandurilor expuse: Deco-Box, Silva Artis şi VectorWatch.

Intrarea în cadrul evenimentului este gratuită.

Hashtagurile evenimentului sunt:  #lifestyle  #wood # NTDL

Link FB: https://www.facebook.com/events/1765544957063286/

Parteneri media: Revista Atelierul, Căminul, Casa de Vacanţă, Dizainăr, Bookblog, Artivist, Fundaţia Calea Victoriei, Ceaşca de Cultură, Senso TV, Tonica.

Despre participanţi

Vector Watch, ceasul inteligent cu rădăcini românești, se remarcă pentru autonomia bateriei de 30 de zile, nemaiînitâlnită pentru alte dispozitive din gama sa, compatibilitatea cu cele mai importante sisteme de operare (iOS, Android și Windows Phone), având totodată un aspect elegant și sofisticat. Fabricat din oțel inoxidabil cu finisaje rafinate și bine conturate, sistemul său de notificare permite utilizatorului să citească mesajele sau să respingă apelurile primite pe telefon cu o simplă mișcare din încheietura mâinii.

Lifestyle_Luna_Gold_Ellionor

Deco-Box este povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice, ce se află în fiecare dintre noi!

Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, o îmbinare de vibrații și lumină, ne propunem să creăm o experienţă unică, tablouri tridimensionale ce au la bază bucăţi geometrice de lemn masiv şi culori contrastante, vesele – “Life in bold colors” sau mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţă veselă”.

În septembrie 2013 este lansat Deco-Box, primul atelier de artă 3D pe lemn, un concept nou de design, format din Liliana – fondatoare şi tatăl său – sculptor şi restaurator de profesie.

photo: Anda Stăncescu http://on.fb.me/1WuSTez

Silva Artis – atelier de creaţie în lemn a fost lansat în 2011, ca o explorare paralelă a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar şi cu vechiul, spre a obţine o adâncime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut, culorile puternice se combină cu îmbinări exacte.

Într-o lume a lucrurilor “made in China”, din materiale cât mai ieftine și din ce în ce mai artificiale se naște o nevoie de natural, de autentic.

Într-un spațiu umplut de cutii generice de depozitare, fără personalitate, se cere un echilibru, prin piese unicat, spectaculoase prin material și forme.

silva_artis_2

Despre curator

Mihaela Ion este co-fondatoare a proiectelor ”Revista Atelierul” şi “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, gestionate prin intermediul ONG-ului său, “Asociaţia Atelierul de Creaţie”. Are o vastă experienţă în organizarea de evenimente culturale în diferite oraşe din România: Bucureşti (ICR, Institutul Cultural Francez, Cinema Elvira Popescu), Cluj Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara. A fost bursiera grantului “Gabriela Tudor” în Londra, la body>data>space, şi din 2015 este doctor în istoria artei.

La Ethos House se ajunge cu:

  • metroul până la staţia Aurel Vlaicu, după 5 minute de mers pe jos sau o staţie cu autobuzul 135;
  • cu un taxi;
  • cu autobuzul 135, cu traseul între CFR Constanţa-  CET Sud Vitan;
  • cu maşina personală, atenţie locurile de parcare în faţa complexului sunt limitate, parcarea se poate realiza pe străduţele adiacente.

Vă aşteptăm la vernisaj!

 

Save

Save

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share