Tutorial: pahare pentru nuntă

Distribuie articolul:
Share

Bine v-am regăsit cu un nou tutorial pe tema nunților. Vara la români, pe lângă mare, plajă, soare, este de asemenea marcată de sezonul nunților. În ultimii ani am remarcat tendința de a avea o nuntă cu cât mai multe elemente realizate manual. Dacă doriți să aveți o nuntă ieșită din tipare, vă recomand cât mai multe detalii, obiecte, elemente handmade. Dacă aveți îndemânare le puteți realiza voi înșivă. În cele ce urmează vă voi prezenta un scurt tutorial cu ajutorul căruia vă puteți decora paharele pentru nuntă – acele pahare speciale cu care mirii și nașii ciocnesc, care de cele mai multe ori sunt frumos decorate. Nu este atât de dificil, vă trebuie doar puțină îndemânare, răbdare și materialele pe care le voi prezenta în continuare.

Materiale: pahare de șampanie, materiale textile, lipici tip gel, pistol de lipit. Vă recomand să vă alegeți o paletă de culori pentru paharele voastre, să vă procurați suficiente materiele în diverse culori. De exemplu, pentru unul din pahare am avut două idei inițiale, modelul final rezultând în urma procesului. Am folosit șnur de mătase, șnur lat (de obicei folosit pentru draperii), panglici de diverse culori, ștrasuri care se lipesc, petale textile, căpăcele pentru mărgele.

Paleta de culori folosită: roz pal cu ivoire pentru mireasă, roz intens și ivoire pentru nașă, negru și roz pentru mire, gri și bleumarin pentru naș.

5.1

Pasul 1: aceasta este partea care necesită cea mai mare răbdare. Luăm paharul și rând cu rând lipim șnurul de mătase în culoarea aleasă. Puneți foarte puțin lipici și pe suprafețe mici și răsuciți șnurul pe pahar. De obicei veți avea nevoie de suficient șnur – eu am ales pahare mai înalte și am folosit 4 m de șnur pentru fiecare pahar. De asemenea, aveți grijă să nu îmbrăcați prea mult paharul, pentru a putea bea din el cu ușurință. Lipiciul folosit de mine este Loctite gel care, spre deosebire de lipiciurile tip Super glue, nu arde atât de mult materialul și nu dă acea impresie de întărit sau ars.

8

Pasul 2: Pentru modelul ales am folosit două tipuri de șnur. Nu știu exact cum se numește acest șnur lat, cu model împletit. Se găsește în mercerii și de acolo mi s-a spus că este folosit pentru marginea draperiilor. Merge și pentru decorarea paharelor foarte bine – important este să fii inventiv! Am lipit două rânduri din acest șnur deasupra celui de mătase. Mare grijă când tăiați, deoarece se deșiră foarte ușor. Lipiți două bucăți independente de șnur pentru a forma o suprafață egală. Asigurați bine capetele cu lipici, dar nu în exces pentru a nu se vedea.

Pasul 3: Pentru un plus de strălucire – pentru paharele fetelor – am lipit un rând de ștrasuri care se lipesc. Se găsesc în librării.

11

Pasul 4: – doar pentru paharele fetelor

Pentru a diferenția frumos paharele miresei și nașei, am decis să le adaug o fustiță din petale de flori textile. Petalele le-am cumpărat separat și nu am creat flori din ele, ci le-am folosit pentru pahare. Pentru această etapă am folosit pistolul de lipit cu silicon. Asigură foarte bine elementele textile pe fond textil, dar este puțin murdar să lucrezi cu el, se formează acele firicele pe care le puteți îndepărta când se răcește. Am lipit la baza piciorului 3 rânduri de petale. Nu contează numărul, trebuie să se așeze frumos și să dea impresia de fustiță. Mai jos poza cu petalele folosite, de culoare ivoire – în ton cu marginea paharului. Nu am putut face poză din timpul procesului, deoarece mă mișc destul de greu cu acest pistol. În principiu se împinge ca orice pistol, se pistonează puțin gel (aveți grijă, este fierbinte) în locul dorit apoi imediat lipiți petala și tot așa până va arăta cum vă doriți.

Pasul 5: Oricât de frumos și îngrijit veți lucra, îmbinările șnurului lat se vor observa puțin, de aceea trebuie să mascăm într-un mod frumos acest spațiu. Am ales ca această parte să fie fața paharului, unde am aplicat o fundiță simplă făcută din panglică îngustă de aceeași culoare cu restul paharului. În mijlocul fundiței puteți lipi trandafirași textili sau mărgeluțe. Eu am ales capete pentru mărgele cu aspect vintage.

14

Fundița o lipiți pe pahar tot pistolul de lipit cu silicon, peste care mai puneți o bulină mai mare de silicon unde veți atașa căpăcelul de mărgea, care va acoperi îmbinările și va definitiva fundița.

Și gata primul pahar! Pentru restul procedați în același mod. Pentru paharele băieților nu am folosit banda de ștrasuri și fustița din petale.

colaj

Sper că v-a plăcut tutorialul meu și că va fi util în acest sezon de nunți. Ne puteți trimite pe adresa revistei pozele cu creațiile voastre urmărind acest tutorial.

Spor la decorat!

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share