CITEȘTI

DearSender: naiv, minimalist, natural, hippie, şi ...

DearSender: naiv, minimalist, natural, hippie, şi un pic dark

Distribuie articolul:
Share

Produsele realizate de DearSender, aka Maria Ștefăniţă, sunt perfecte pentru vara aceasta. Se potrivesc la ţinutele de mare şi de munte, sunt cu influenţe hippie şi folk, sunt realizate într-o cromatică minimalistă. 

Care este povestea brandului tău, de unde a pornit? Şi, cel mai important, cine te-a susţinut cel mai mult?

Totul a început cu o vacanță în care în loc de vederile obișnuite luate ca amintire am cumpărat un carnet cu vederi “în alb”, adică să le desenez eu. Atunci totul s-a potrivit, m-am entuziasmat și m-am pus pe făcut postcarduri. Cel mai mult m-a susținut prietenul meu și în continuare susține fiecare demers artistic al meu – fiind și el același profil, cred că înțelege foarte bine toate etapele de creație.

Revista-Atelierul_10 Revista-Atelierul_9 Revista-Atelierul_8

Poţi să ne oferi mai multe detalii despre meseria ta de bază şi cum te-ai hotărât să începi brandul DearSender?

Am terminat secția Design, în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” și am lucrat mult timp în advertising ca art. Am mai tot avut proiecte de handmade, însă nu s-au dezvoltat atât de mult ca Dear Sender, cred că a ajutat mult backgroundul în advertising.

Care a fost cea mai mare provocare până acum?

Poate că tocmai faptul că încerc să duc mai departe acest proiect Dear Sender. E o provocare să fii optimist și organizat atunci când ești propriul șef, să îmbini zilele de leneveală cu zile active și să nu cazi în extreme.

a_Revista-Atelierul

Revista-Atelierul_11 Revista-Atelierul_12

Cum arată atelierul tău, este unul la fel de cochet şi elegant precum produsele tale? Apropo, ce produse sunt create sub brandul DearSender?

Atelierul meu e de fapt și locul în care locuiesc, mi-ar plăcea și am început să fiu atentă după un loc nou unde aș putea să mă desfășor mai bine. Până acum am lucrat două colecții de bijuterii, “All is love” și “Stillness”, postcarduri și o serie de lumânări “Serenity now”. Cumva mă atrage mai mult partea de bijuterie, am și făcut un curs de bijuterie contemporană și acum tot încerc să progresez în lucrul cu argintul, momentan sunt în faza de teste, să vedem unde vor duce.

Unde putem să găsim produsele tale?

Produsele mele le puteți găsi pe site, dearsender.com. Mă tot gândesc să îmi fac un shop online mai bine organizat, însă întâi trebuie să lucrez mai multe obiecte și colecții și toate ideile care mi s-au înșiruit în minte.

Revista-Atelierul_3 Revista-Atelierul_2

Ce apreciezi cel mai mult la activitatea Revistei Atelierul?

Faptul că susține designerii la început de drum și că încearcă să facă o selecție promovând lucruri mai bine realizate, e bine să existe un pic de concurență constructivă care să te ajute să progresezi.

Cum ai caracteriza stilul DearSender?

Pentru mine Dear Sender este naiv, minimalist, natural, cu influente hippie și folk și câteodată poate avea accente dark.

Revista-Atelierul_Dear-Send Revista-Atelierul_5 Revista-Atelierul_6 Revista-Atelierul_7

Ce te inspiră sau, mai bine spus, cine? Aici să ne oferi câteva repere muzicale, locuri, artişti şi creatori pe care îi apreciezi…

Mă inspiră natura, oamenii, iar pe Tumblr și Pinterest mi-am creat un univers al meu unde apar în fiecare zi lucruri minunate din toate colțurile lumii și mă bucură tare mult. Când lucrez, de cele mai multe ori îmi dau seama că am uitat să apăs play la muzică, așa că în ultima vreme nu pot să mă laud că am descoperit ceva nou în materie de sunet.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share