CITEȘTI

CNDB anunță deschiderea selecției de proiecte core...

CNDB anunță deschiderea selecției de proiecte coregrafice

Distribuie articolul:
Share

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță deschiderea selecției de proiecte coregrafice finanțate din bugetul propriu aprobat pentru 2016. Potențialii beneficiari sunt invitați să-și depună proiectele redactate în limba română până la 18 septembrie 2016, ora 11:00.

Propunerile se pot înscrie într-una dintre următoarele categorii: (i.) producția și difuzarea de spectacole coregrafice originale, (ii.) dezvoltare artistică și profesională a artiștilor, (iii.) cercetare și documentare în domeniul coregrafic istoric sau actual.

În 2016, un candidat poate aplica cu un singur proiect la fiecare categorie. Proiectele se vor desfășura de la începutul lunii octombrie până la finalul anului.

Revista_Atelierul

Prin acest program, ne dorim ca CNDB să devină co-producătorul unor proiecte care să afirme dansul ca artă a actualității”, spune Cristiana Vlad, coordonator de program la CNDB.De asemenea, sperăm ca proiectele coregrafice să fie relevante la nivel național și internațional, să aibă un potențial mare de vizibilitate, să ne ajute să dezvoltăm publicul specializat. Și bineînțeles, ne dorim ca proiectele să îi ajute și pe artiști să se profesionalizeze. În procesul de evaluare al proiectelor sunt urmărite câteva criterii cheie cum ar fi caracterul participativ, circulația ideilor, originalitatea și inovația, reflecția și experimentul. În fine, aș dori să adaug că CNDB va sprijini inclusiv călătoriile de studiu sau cercetare şi participări la evenimente de profil în țară și străinătate”, încheie coordonatorul proiectului.

Selecția de programe și proiecte coregrafice CNDB 2016 se adresează profesioniştilor persoane fizice sau juridice: coregrafi, dansatori, profesori, teoreticieni, critici, operatori culturali, fundaţii şi asociaţii de profil, alte entităţi de drept public sau de drept privat cu activitate în domeniul dansului contemporan.

Procedura de selecție a proiectelor se desfășoară în conformitate cu Normele metodologice de selecție a programelor și proiectelor coregrafice produse sau co-produse de CNDB avizate de Ordinul de ministru nr. 2673 din 17 august 2016, în limita bugetului propriu aprobat.

Toate detaliile despre categoriile de proiecte, documentele necesare înscrierii la concurs, modalitățile de depunere a proiectelor, calendarul selecției, fișierele cu formularele necesare și Ordinul Ministerului Culturii nr. 2673 din 17 august 2016 sunt disponibile online la adresa http://www.cndb.ro/selectie-de-proiecte

Parteneri media: AGERPRES, RFI România, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, Graphic Front

Comentarii

Revista Atelierul: platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale, naţionale şi internaţionale. Cu un număr de peste 9 milioane de cititori, din 2010 am publicat peste 3080 de articole, promovăm peste 1.500 de artişti și designeri de produs, şi suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share