CITEȘTI

Tutorial broşă „înflorită” şi cercei asortaţi...

Tutorial broşă „înflorită” şi cercei asortaţi

Distribuie articolul:
Share

Deşi pe sfârşite, e încă vară. Este anotimpul florilor. Cum cele naturale (deşi mai frumoase) se trec repede, putem încerca să ne lucrăm din materiale simple diferite accesorii florale, care au avantajul de a putea fi purtate în orice anotimp.

Și cum orice floare, chiar și stilizată, poate transforma în bine o bluză, o rochiţă sau chiar o coafură, am plecat de la ideea unei broşe. Apoi am vrut să îi asortez încă un accesoriu, aşa că am realizat şi o pereche de cercei din acelaşi material. În imaginile ce urmează, veți vedea etapele prin care am obţinut setul format din cercei și broşă.

tutorial_brosa_cercei_textil_atelierul

Ai nevoie de:

– material de dublură (sau orice material care se topeşte la flacără)

– ac şi aţă (preferabil de culoarea materialului)

– o bucată mică de fetru (tot în culoarea aleasă pentru material)

– ac de broşă (sau ac de siguranţă)

– foarfecă

– lumânare (şi un chibrit sau o brichetă)

– creion

– diferite forme rotunde (borcănele, capace)

– tortiţe cercei

– lănţişor (sau mărgele, paiete… în funcţie de cum vrei să arate cerceii)

 

Modul de lucru:

1

1. Dacă materialul ales este şifonat, îţi recomand să îl calci mai întâi, deoarece aşa îţi va fi mult mai uşor în etapele următoare. Dacă este destul de întins, te poţi apuca imediat de celelalte etape.

2. Cu un creion și folosind formele, desenează cerculeţe pe material (unul langă altul, pentru a nu pierde mult din material). Decupează apoi materialul, lăsând în afară conturul făcut cu creionul. Pentru broşă, eu am tăiat 5 cercuri cu diametrul de 5 cm şi 6 cercuri de 6 cm. Pentru cercei, am folosit în total 14 petale de 1 cm.

tutorial brosa2

3. Pentru a nu se destrăma petalele astfel obţinute, apropie marginea cercurilor de flacăra lumânării, până vezi că se strânge puţin materialul. Pentru micile petale ale cerceilor, foloseşte o pensetă pentru a ţine materialul.

Realizează această etapă într-o cameră bine aerisită şi ai grijă să nu te arzi!

 

4. Coase acul de siguranţă de bucăţica de fetru, apoi petalele de baza de fetru. Eu am pliat petalele în 4, dar nu chiar prin mijlocul cercului, şi apoi le-am cusut (întâi cele 5 mari, apoi şi cele 5 petalele mai mici peste cele mari).

Poţi să foloseşti pistolul de lipit în loc de ac şi aţa, dacă ți-e mai uşor aşa.

De asemenea, poţi să laşi doar un singur rând de petale, sau poate să mai adaugi petale, după cum îţi place mai mult. Poţi chiar să coşi mărgeluţe şi paiete în mijlocul broşei.

8

5. Şi aşa, broşa e aproape gata. Eu nu am avut fetrul de aceeaşi culoare ca materialul pentru petale, aşa că l-am ascuns sub o altă petală mare. Am făcut o mică deschizătură în cerc (la fel, ţinută puţin lângă flacără) prin care am trecut acul de siguranţă, și apoi am cusut cercul în spatele broşei, în aşa fel încât să nu se vadă prea mult aţa.

 

 

6. Broşa e gata! Urmează cerceii.

5

7. Pentru cercei am folosit câte 7 petale micuţe din cele făcute anterior. Am pliat cerculeţele pe mijloc, tot în 4, şi apoi le-am cusut astfel încât să iasă o sferă. Am ataşat un lănţişor argintiu de floricică şi apoi tortiţa. Am repetat procesul pentru al doilea cercel.

 

 

8.Gata și cerceii!

 

tutorial_brosa_revista_atelierul

9. Acum te poţi bucura de noul tău set de accesorii. Să le porţi cu plăcere!

10. Te aşteptăm cu poze pe adresa redacţiei, în care să ne arăţi creaţiile tale urmând acest tutorial.

Spor la lucru!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share